Bir gayri müslimin güzel sonu...

Bir Müslüman inançlarının gereğini tam yapamıyorsa en azından bundan üzüntü duyması ve başkalarının ibadetlerine saygı göstermesi gerekir. Mesela şimdi mübarek ramazan ayındayız. Bu aya saygılı olmak, hürmet göstermek, şartlarına uygun olarak oruç tutmakla, namaz kılmakla ve dinin diğer emir ve yasaklarına uymakla olur.
Herhangi bir özür ile oruç tutamayanların, bu aya hürmet için, oruç tutamadıkları günlerde, gizli yemeleri ile olur. Çünkü, bu aya, oruç tutana hürmetsizlik imanı tehlikeye sokar.

Oruca hürmet önemlidir...
Ramazan-ı şerifte, oruç tutmak çok sevaptır. Özürsüz oruç tutmamak büyük günahtır. Hadis-i şerifte, (Özürsüz, Ramazanda bir gün oruç tutmayan, bunun yerine bütün yıl boyu oruç tutsa, Ramazandaki o bir günkü sevaba kavuşamaz) buyuruldu.
Oruca hürmet çok önemlidir. Eskiden, bugünkü gibi değildi. Bırakın Müslümanları, gayri müslimler bile Müslümanların orucuna hürmet ederler, açıktan yemezlerdi...
Geçmiş zamanlarda yine böyle bir ramazanda, gayri müslim bir kimse, evine geldiğinde, çocuğunu, evin önünde açıktan yemek yerken görür. Hemen oğlunu azarlar:
- Evladım bilmiyor musun, bugün Müslümanların oruç tutma günü. Nasıl böyle onların gözü önünde açıktan karnını doyuruyorsun. Çabuk gir içeri. Bir daha böyle açıktan yediğini görmeyeyim, dedi.
Aradan bir zaman geçtikten sonra, bu kimse vefat etti. Müslüman komşusu onu bir gece rüyada gördü. Kendisini çok güzel yerlerde, rahat bir şekilde görünce merak edip kendisine sordu:

“Cennette nimetler içindeyim”
- Senin bulunduğun bu yer neresidir?
- Cennettir.
- Peki dünyada iken, İslâm dinine sen inanmazdın, nasıl oldu da Cennete girdin?
- Doğru, son zamanlarıma kadar Müslüman değildim. Fakat, vefatıma yakın, îmân edip, Müslüman oldum.
- Bu nasıl oldu?
- Bu büyük nimete kavuşmama sebep şu: Bir gün ramazanda çocuğumu açıkta yemek yediği için azarlayıp, oruca hürmet etmesini istemiştim. Cenab-ı Hakkın, beni bu hürmet sebebiyle ahir ömrümde, îmân ile şereflendirdiği bildirildi. Gördüğün gibi Cennette nimetler içindeyim...

Toplam Görüntülenme: 1703

Yayın tarihi: Pazartesi, 17 Eylül 2007

Bunları okudunuz mu?