Mağarada yağmur duası yapan köle!

Büyük velilerden Abdullah ibni Mübarek hazretleri, bizzat kendi yaşadığı bir hadiseyi şöyle anlatır: Bir zamanlar Mekke’de birkaç yıl kıtlık oldu... Halk yağmur duasına çıktı, fakat gökyüzünde bir bulut bile görülemedi. Issız bir yerlere çekilerek orada Allahü teâlâya dua etmeye niyetlendim ve yakındaki dağlardan birinde bulunan mağaraya gittim. Tam duaya başladığım anda içeriye koyu esmer renkli bir genç girdi. İki rek’at namaz kıldı ve ardından da secdeye kapanarak şöyle dua etmeye başladı:

“Başını secdeden kaldırmadı!”
“Yâ Rabbi!.. Ululuk ve yüceliğin hakkı için bizi kana kana yağmura kandırmadıkça, secdeden başımı kaldırmayacağım...”
Ben mağaranın bir köşesinde bu genci imrenerek seyrediyordum. Adam gerçekten gökte yağmur bulutları belirerek yeryüzüne şakır şakır yağmur dökmeye başlayıncaya kadar başını secdeden kaldırmadı.
Yağmur yağmaya başlayınca kalktı ve yola koyuldu. Bu adam kimdi? Merak ederek peşinden gittim...
Adam şehre girince bir eve daldı. Bahçe kapısının önüne çömelerek birisinin çıkmasını bekledim. Çok geçmeden biri çıkageldi. Adama “misafir kabul eder misiniz?” deyince beni içeriye buyur etti. Meğer oranın sahibiymiş. Kendisine bir hizmetçi (köle) satın almak için geldiğimi söyledim. Bir esmer genci gösterdi ve “Bu size yaramaz, tembelin tekidir” dedi. Ona dikkatli bakınca mağaradaki genç olduğunu anladım ve hemen fiyatını sordum. Adam “Ben 20 altına aldım, fakat size on altına veririm” dedi. Parasını ödeyerek oradan o esmer köle ile birlikte ayrıldım...

“Allah dostlarından biriyim”
Yolda yürürken köle, “Beni niye aldınız? Ben sizin hizmetinizi göremem. İsmimi sorarsanız Allah dostlarını tanıyan, Allah dostlarından biriyim” dedi.
Böylece tanıştıktan sonra onu getirdim. Abdest tazelemek isteyince hemen önüne ibriği koydum. Güzel bir abdest aldı, namaz kıldı ve sonra secdeye bir kapandı ki, kalkmak bilmiyor! Merak ederek yanına sokulduğumda şu mısralarla dua ettiğini duydum:
“Ey sırların en gizlisini bilen Yüce Allah’ım!.. Sırrım ortaya çıktıktan sonra yaşamak istemiyorum...”
Bir ara ses kesildi. Yanına gidip baktım ki artık bu dünyaya gözlerini yummuştu...

Toplam Görüntülenme: 1584

Yayın tarihi: Çarşamba, 02 Ocak 2008

Bunları okudunuz mu?