hayrın Anahtarı Sâbit El-benânî

hayrın Anahtarı Sâbit El-benânî
ÇOK ORUÇ TUTARDI...
Enes bin Mâlik onun için der ki: "Her şeyin bir anahtarı vardır. Hayrın anahtarı da Sâbit'tir." Bekr bin Abdullah: "Zamânının en âbid olanına bakmak isteyen Sâbit el-Benâni'ye baksın." Şu'be: "Sâbit el-Benâni, Kur'ân-ı kerimi bir gün ve gecede okuyup bitirir, çok oruç tutardı." Humeyd: "Biz, yanımızda Sâbit el-Benâni de olduğu halde, Enes bin Mâlik'e giderdik. Fakat Sâbit, rastladığı bir mescitte namaz kılarken geride kalırdı. Biz hazret-i Enes'in yanına vardığımızda onu göremeyince, 'Sâbit nerede, Sâbit nerede? Çünkü ben onu çok seviyorum' buyururdu." Ahmed bin Hanbel; "Enes bin Mâlik, Sâbit el-Benâni'ye, 'senin gözlerin, Resûlullah'ın gözlerine ne kadar da çok benziyor' der ve Resûlullah'ı hatırlayarak ağlamaya başlar, gözlerinden yaşlar akardı..."
Sâbit bin Eslem hazretleri gözlerinden rahatsızdı. Bunun için tabibe gitti. Tabib; "Bir husûsa dikkat edersen, gözlerin iyi olur" dedi. Sâbit; "O nedir?" diye sorunca tabib; "Ağlama!" dedi. Bunun üzerine Sâbit; "Ağlamayan gözde hayır yoktur" buyurdu...

"ÜÇ ŞEYİ YAPAMAZSAM!.."
Ölüm hastalığında, Sâbit bin Eslem hazretlerinin ziyâretine gittiler. Yanındakilere bir şeyler anlatıyordu. Ziyâretçiler, huzûruna girip oturunca;
"Sevgili kardeşlerim! Önceki gibi, namazlarımı kılamıyor, oruçlarımı tutamıyor, Allahü teâlâyı zikredemiyor, sizlerin yanına inemiyorum" dedi ve şöyle duâ etti:
"Allah'ım! Bu üç şeyi istediğim gibi yapamadığım zaman, beni bu dünyâda bir saat bile bırakma!"
Bunları söyledikten hemen sonra vefat etti. Câmiu Kerâmât-il-Evliyâ kitabının sâhibi, Sâbit el-Benâni hazretleri için şöyle der: "Vefât ettiği zaman kabrini kerpiçle ördüler. Kerpiçlerden birisi kaydı. Kabrin içinde onu namaz kılarken gördüler. Kabrinin civarından geçenler, içeriden Kur'ân-ı kerim sesi duyardı."

Günah Işlemek, Ölümü Unutmanın Alâmetidir

Vehbi Tülek

Ahiret Yolculuğundan Gâfil Olan Zavallıdır!

Vehbi Tülek

İnsanla Hayvan Arasını Ayıran Fark Edeptir!

Vehbi Tülek

Beni Sâlih Duânızdan Unutmayın Efendim

Vehbi Tülek

Bütün Mahlûklar, Allahü Teâlânın Kudretindedir

Vehbi Tülek