sevdiğim Karşımda Bana Bakıyordu!..

sevdiğim Karşımda Bana Bakıyordu!..
Ömrü ilim öğretmekle geçti...
Bişr-i Hâfi bütün ömrünü ilim öğrenmekle ve öğretmekle geçirdi. Allahü teâlânın emirlerine ve Peygamber efendimizin sünnetine titizlikle uyan, haram ve şüphelilerden şiddetle kaçınan Bişr-i Hâfi hazretleri, bir gece rüyâsında Peygamber efendimizi gördü. Resulullah efendimiz ona;
"Allahü teâlânın seni neden üstün kıldığını biliyor musun?" buyurdu. O da;
"Hayır bilmiyorum yâ Resûlallah!" diye karşılık verdi.
Peygamber efendimiz şöyle buyurdu:
"Sünnetime tâbi olman, sâlihlere hizmet etmen, din kardeşlerine nasihat etmen, Ehl-i beytimi ve Eshâbımı sevmen sebebiyle bu dereceye kavuştun."
Bişr-i Hâfi pekçok kimseye ilim öğretip ders verdi. Nuaym bin Heydâm, El-Bezzâr, Sırri-i Sekâti, İbrâhim bin Harbi en-Nişâbûri, Ömer bin Mûsâ el-Celâ gibi birçok âlim kendisinden ders alıp, hadis-i şerif okumuşlardır. İnsanlara sohbetleriyle pek faydalı olan Bişr-i Hâfi hazretleri, onlara dünyâda ve âhirette kurtuluşa ermenin yollarını gösterdi. Bir sohbetinde şunları anlattı:

"Niçin ses çıkarmadın?"
Bir gün Bağdât'ta bir genç gördüm. Vücuduna bin kırbaç vurulduğu hâlde hiç sesini çıkarmadı. Sonra kendisini cezâevine götürdüler. Peşini tâkib ettim ve niçin dövüldüğünü kendisinden sordum:
"Bir kadına sevdalandığımdan bu hâle düştüm" dedi. Bu kadar dayak yediği hâlde neden ses çıkarmadığını sordum.
"Sevdiğim karşımda bana bakıyordu" dedi. Bunun üzerine kendisine;
"Ya Allahü teâlânın seni devamlı gördüğünü bilseydin hâlin nice olurdu?" dediğimde, hemen "Allah" diyerek yere düştü. O anda baktım, son nefesini vermişti.

İnsanlara Allah Için Nasîhatte Bulun

Vehbi Tülek

Şükür, Nimeti Değil, Onu Vereni Görmektir

Vehbi Tülek

Dünyâ Için, Dünyâda Kalacağın Kadar Çalış!

Vehbi Tülek

Resûlullah Efendimiz Eshâbı Ile Şakalaşırdı

Vehbi Tülek

Nil'in Suları Azalmış Ve Kıtlık Başlamıştı

Vehbi Tülek