Abdest Alırken Okunacak Dualar

Abdest Alırken Okunacak Dualar
Abdest alırken okunacak dualar:
Abdeste başlarken: Bismillâhil-azim. Vel-hamdü lillâhi alâ dinil-İslâm. Ve alâ tevfik-ıl-imân. El-hamdü lillâhil-lezi ce'alelmâe tahûren ve ce'alel-islâme nûren.
Ağıza üç kerre su verirken: Allahümmes-kıni min havdi nebiyyike ke'sen lâ ezmeu ba'dehü ebeden.
Buruna su verirken: Allahümme erihni râyihatel cenneti verzükni min ni'amihâ. Ve lâ türihni râyihaten-nâr.
Yüzü yıkarken: Allahümme beyyid vechi binûrike yevme tebyaddü vücûhü evliyâike ve lâ tüsevvid vechi bi zünûbi yevme tesveddü vücûhü a'dâike.
Sağ kol dirseğe kadar (üç defa) yıkanırken: Allahümme a'tıni kitâbi biyemini ve hâsibni hisâben yesiren.
Sol kol (üç def'a) dirsek dahil yıkanırken: Allahümme lâ tu'tini kitâbi bi şimâli ve lâ min verâi zahri ve lâ tühâsibni hisâben şediden.
Başı meshederken: Allahümme harrim şa'ri ve beşeri alen-Nâr. Ve ezılleni tahte zılli arşike yevme lâ zılle illâ zıllü arşike.
İki kulağın delikleri ve kulakların arkası meshedilirken: Allahümmec'alni minellezine yestemi'ûnel-kavle fe yettebiûne ahsenehû.
Ellerin dış yüzü ile enseyi mesh ederken: Allahümme a'tık rakabeti minen-Nâr.
Sağ ayağı üç defa yıkarken: Allahümme sebbit kademeyye ales-sırâtı yevme tezillü fihil-ekdâmü.
Sol ayağı üç def'a yıkarken: Allahümme lâ tatrud kademeyye ales-sırâti yevme tatrudü küllü akdâmi a'dâike. Allahümme'c-al sa'yi meşkûren ve zenbi mağfûren ve ameli makbûlen ve ticâreti len tebûr.
Peygamberimiz "sallallahü aleyhi ve sellem" buyuruyor ki: (Her kim abdest aldıktan sonra, gök tarafına bakıp, şu duâyı okursa, "Sübhânekellahümme ve bihamdike, Eşhedü en lâ ilâhe illâ ente vahdeke lâ şerike leke estagfiruka ve etûbü ileyke eşhedü en lâ ilâhe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdüke ve Resûlüke." Allahü teâlâ hazretleri, o kimsenin günâhlarını afv eder ve kabul imzâsıyla tasdik edip, Arş-ı a'lânın altında muhâfaza eder. Kıyâmet gününde bu duâyı okuyan şahıs gelip, o sevâbın ecrini alır.)
(Her kim abdest aldıktan sonra "İnnâ enzelnâhü" sûresini bir kere okursa, Allahü teâlâ hazretleri, o kimseyi sıddiklardan yazar. İki kere okursa, şehidlerden yazar. Üç kere okursa Peygamberler ile haşrolur.)

Merkebin Yükü Nedir Bir Sor Bakalım

Vehbi Tülek

İnsanlardan Bir Sıkıntı Gelirse, Affedin!

Vehbi Tülek

İlimleriyle Dalâlete Düşen Kimseler!

Vehbi Tülek

Yaşayan Maşuktur, âşık Bir Ölüdür

Vehbi Tülek

Kalan Günlerinin Kıymetini Bil

Vehbi Tülek