Abdülhak İşbilî

Abdülhak İşbilî
İsa aleyhisselâm, Hazret-i Meryem isminde bakire bir kızdan doğmuş, bizim gibi bir insandır. Kur'an-ı kerimde bu husus açıkça bildirilmiş ve Ruhul-Kudüsten bahs edilmiştir. Fakat bunun manası, Hristiyanların zannettiği gibi İsa aleyhisselâmın Allah'ın oğlu olduğu demek değildir. Ruhul-Kudüs tabiri, Allahü teâlânın İsa aleyhisselâma (Yüksek kurtarıcı kudretinden) verdiğine alamettir. İsa aleyhisselâm, Yahudilere dalalette olduklarını, doğru yolun, kendisinin gösterdiği yol olduğunu bildirmeye çalıştı. Halbuki Yahudiler, bekledikleri kurtarıcının çok şiddetli, sert, kavgacı, tuttuğunu koparan, Yahudileri diğer milletlerin esaretinden kurtaracak olan bir şahsiyyet olmasını bekliyorlardı. İsa aleyhisselâma inanmadılar. Onu yalancı peygamber sanarak, Romalılara ihbar ettiler ve karşı çıktılar. Kendi inançlarına göre, onu haça gerdirdiler. İslâm dini, asıl haça gerilen kimsenin İsa aleyhisselâm olmadığını, onu az bir para mukabili Romalılara satan Esharyot Yehûdâ (Judas)nın haça gerildiğini bildirmektedir.
İsa aleyhisselâma (İncil) isminde bir kitap nazil oldu. Fakat Yahudiler bu kitabı seksen sene içinde yok ettiler. Sonradan ortaya çıkarılan, Hristiyanların Allahü teâlâ tarafından gönderildiğine inandıkları (Kitab-ı Mukaddes) iki kısımdır: Birincisi, (Ahd-i Atik), Eski Ahit, o zamana kadar gelen peygamberlerin ve bilhassa Musa aleyhisselâmın tebligatını ihtiva ettiğine inanılır. İkincisi, (Ahd-i Cedid), Yeni Ahit, İsa aleyhisselâma inananlardan Matta (Mateus), Mark (Markus), Luka (Lukas) ve Yuhanna (Johannes)'nın yazdıkları kitaplar olup, İsa aleyhisselâmın hayatı, yaptığı işler ve verdiği nasihatleri ihtiva eder.
İncil'in hazırlanmasında, Kur'an-ı kerimin kaydedilmesinde gösterilen büyük hassasiyet gösterilmemiştir. Hakiki bilgilere birçok yanlış düşünceler, efsaneler ve hurafeler eklenmiştir...

Merkebin Yükü Nedir Bir Sor Bakalım

Vehbi Tülek

İnsanlardan Bir Sıkıntı Gelirse, Affedin!

Vehbi Tülek

İlimleriyle Dalâlete Düşen Kimseler!

Vehbi Tülek

Yaşayan Maşuktur, âşık Bir Ölüdür

Vehbi Tülek

Kalan Günlerinin Kıymetini Bil

Vehbi Tülek