Abdullah Bin Muhammed İbâdî

Abdullah Bin Muhammed İbâdî

Resûlullah efendimiz "sallallahü aleyhi ve sellem" yola çıkmak isteyene şu duâyı okurlardı: "Allahü teâlâ seni rahmet ve himâyesine alsın, takvâyı sana azık etsin, günahlarını bağışlasın ve nerede olursan ol, yönünü hayra çevirsin."

"Vefâtımdan sonra beni ziyâret eden, sağlığımda ziyâret etmiş gibidir."

"Yalnız beni görmek maksadıyla ziyâretime gelenler, Allahü teâlânın izniyle şefaatimi hak etmişlerdir."

"Cennet bahçelerinde eğlenmek isteyenler, Allahı çok zikretsinler."

Resûlullah efendimize "Hangi amel daha faziletlidir?" diye sorduklarında şöyle buyurdular: "Dilin, Allah Allah derken ölmendir."

"Lâ ilahe illallah diyenler için mezarlarında vahşet (yalnızlık), mahşer meydanında dehşet yoktur. Sûr'un üflenmesi ânında, başlarındaki toprakları nasıl silkeleyerek kalktıklarını sanki görür gibiyim. Hüznü bizden gideren Allaha hamd ederiz. Muhakkak ki, bizim Rabbimiz, son derece mağfiret edici (gafûr) ve şekûrdur (iyiliklerin mükâfatını verendir)."

"Kim herhangi bir kitapta benim üzerime salevât-ı şerife getirirse, yani salevât-ı şerifeyi kitaba yazarsa, ismim orada kaldığı müddetçe, melekler o kişi için istiğfar ederler."

"Abdestli olarak uyuyan kişinin rûhu Arş'a yükselir."

"Îmân, üçyüzotuzüç yoldur. Bu yollardan birine girip şehâdet ile Allaha ulaşan kimse, Cennete girer."

"Allah katında en faziletli namaz, akşam namazıdır. Misâfir ve mukim hakkında aynıdır, değişmez. Onunla gündüz namazı sona erer ve gece namazı başlar. Kim akşamın farzını kıldıktan sonra iki rek'at sünnet kılarsa, Allahü teâlâ ona Cennette iki köşk inşâ ettirir. Dört rek'at kılan kimsenin ise, yirmi veyahut kırk senelik günahı bağışlanır."

"Gece namazına devam edin; zirâ bu sizden önceki sâlihlerin ibâdeti, Allaha yakınlık ve günahlara kefâret olup, insanı bedeni hastalıklardan korur ve günahlardan uzaklaştırır."

"Yemekten evvel elleri yıkamak yoksulluğu, yemekten sonra yıkamak ise, günahları giderir."

"Üç haslet kendisinde bulunmadıkça kişinin imânı kemâl bulmaz: Kızdığı vakit hiddeti kendisini haktan ayırmamak, memnuniyeti vaktinde bâtıla girmemek, gücü yettiği vakit hakkı olmayan şeyi almamaktır."

Sâlih Rüyâlar Görmekle Meşhur Olan Zat

Vehbi Tülek

Merkebin Yükü Nedir Bir Sor Bakalım

Vehbi Tülek

İnsanlardan Bir Sıkıntı Gelirse, Affedin!

Vehbi Tülek

İlimleriyle Dalâlete Düşen Kimseler!

Vehbi Tülek

Yaşayan Maşuktur, âşık Bir Ölüdür

Vehbi Tülek