Abdullah Ibn-i Ebî Asrûn

Abdullah Ibn-i Ebî Asrûn
Büreyde (radıyallahü anh), bir gün mescide Resûlullahın yanına girmişti. Bu sırada Resûl-i ekrem (sallallahü aleyhi ve sellem), "Allahümme inni es'elüke bi enni eşhedü enneke entellâh lâ ilahe illâ ente el-Ehad es-Samed ellezi lem yelid velem yûled velem yekûn lehû küfüven Ehad" diye duâ eden birisini görünce; "Nefsim Yed-i kudretinde olan Allahü teâlâya yemin ederim ki, o şahıs Allahü teâlâdan onunla istenildiğinde verdiği ve onunla duâ edildiğinde kabûl ettiği Allahü teâlânın ism-i a'zamı ile duâ etti" buyurdu.
Ebüdderdâ (radıyallahü anh) şöyle rivâyet etti: "Resûlullah bize ikindi namazını kıldırmıştı. Bu sırada oradan bir köpek geçti. Çok kısa bir müddet sonra köpek öldü. Bunun üzerine Resûlullah bize dönüp; "Az önce köpeğe kim bedduâ etti?" buyurdu. Cemâatte bulunanlardan birisi; "O köpeğe ben bedduâ ettim yâ Resûlallah! Allahü teâlânın kendisiyle duâ edilince kabûl ettiği, onunla istenilince verdiği, ism-i şerifi ile bedduâ ettim" dedi. Resûl-i ekrem "Keşke bütün ümmet-i Muhammed'in af ve mağfiret olması için duâ etseydin. Peki nasıl duâ ettin?" buyurdu. O zât da; "Allahümme inni es'elüke bienne lekelhamdü lâ ilâhe illâ ente elmennân bedi-üs-semâ vâti vel erdı yâ zelcelâli vel-ikrâm. Ükfünâ hâzelkelb bimâ şi'te" dedim köpek o anda öldü" dedi.
Sehl bin Hanif (radıyallahü anh) şöyle rivâyet etti: "Bir gün Resûl-i ekremin huzûrunda bulunuyordum. Bu sırada Resûlullahın yanına âmâ birisi geldi. Resûl-i ekreme gözünün görmediğini arz etti ve;
-Yâ Resûlallah! Benim, yolumu gösterecek kimsem yok. Bu durum bana çok ağır ve zor gelmektedir, dedi. Bunun üzerine Server-i âlem;
-Git güzelce abdest al. Sonra ta'dil-i erkânına uygun iki rek'at namaz kıl! Sonra (Allahümme inni es'elüke ve eteveccehü ileyke bi Muhammedin sallallahü aleyhi ve sellem Nebiyy-ir-rahmeti yâ Muhammed eteveccehü bike ilâ Rabbi) de!" buyurdu. O zât da Resûl-i ekremin buyurduğu gibi yapınca, gözü görmeğe başladı.

Merkebin Yükü Nedir Bir Sor Bakalım

Vehbi Tülek

İnsanlardan Bir Sıkıntı Gelirse, Affedin!

Vehbi Tülek

İlimleriyle Dalâlete Düşen Kimseler!

Vehbi Tülek

Yaşayan Maşuktur, âşık Bir Ölüdür

Vehbi Tülek

Kalan Günlerinin Kıymetini Bil

Vehbi Tülek