Abdüllatîf Muhibbî

Abdüllatîf Muhibbî
Fetih suresi, yirmi dokuz âyettir ve Medine'de nazil olmuştur. Bu sure-i celile, Resulullah (sallallahü aleyhi ve sellem) efendimize müjde ile başlıyor ve buyuruluyor ki:
"Ey Muhammed! Biz sana apaçık bir fetih ihsan ettik." Bu fetih müjdesi Resulullaha, Hudeybiye musalahasını yaptıktan sonra Medine'ye dönerken veriliyor ve yapılan anlaşmanın sonunda fetih ve zaferin muhakkak olduğu beyan ediliyor.
Allahü teala bu surede müminlere, gökten askerleriyle yardım edeceğini haber veriyor ve buyuruyor ki:
"Göklerin ve yerin askerleri Allahındır." Sure-i celilede, müminler Resulullaha biat etmeye çağırılıyor ve bu biatin aynı zamanda Allaha biat demek olacağı beyan ediliyor ve buyuruluyor ki:
"Muhakkak sana biat edenler, ancak Allaha biat etmişlerdir." Sure-i celilede bundan sonra, Resulullah ile birlikte savaşa çıkmayan Bedevilerin durumu beyan ediliyor ve onların, zihinlerinde Allaha karşı beslendikleri kötü zanlan ortaya çıkarılıyor. Yine sure-i celilede, özürleri sebebiyle savaşa katılamayanların durumu anlatılıyor ve bu özürlerinden dolayı affedildikleri haber veriliyor. Allahü teala, Hudeybiye'de bir ağacın altında, sahabenin Resulullaha yaptıkları biattan ve onu yapanlardan razı olduğunu haber vererek buyuruyor ki:
"Şüphesiz Allah, o ağacın altında sana biat eden müminlerden razı oldu." Sure-i celile, Muhammed sallallahü aleyhi ve sellem ümmetinin üstün vasıflarını beyan ederek sona eriyor.
Surenin fazileti: Günde en az bir kere okuyan bütün zararlardan ve kötülüklerden korunur. Her işi hayırlı ve bereketli olur. Zor durumda olup kurtulmak isteyen Cuma gecesi Allah rızası için 2 rek'at namaz kılıp,11 defa Fetih suresini, ardından da 41 defa Selaten Tüncina'yı okur, durumunu Allahü tealaya arz edip selamet isterse, selamete çıkar refaha ulaşır. Savaş hâlinde her sabah okuyan askeri birlik düşmana galip gelir. Cemaat sabah namazından sonra 1001 defa okursa askerleri zafer kazanır. Bir kâğıda safran, misk veya gülsuyu ile yazıp üzerinde taşırsan kendini korumaya alırsın. Aynı şekilde yazıp bir ticarethanenin kapısı üzerine konursa ve her gün bir defa okumaya devam edilirse bereket artar.

Merkebin Yükü Nedir Bir Sor Bakalım

Vehbi Tülek

İnsanlardan Bir Sıkıntı Gelirse, Affedin!

Vehbi Tülek

İlimleriyle Dalâlete Düşen Kimseler!

Vehbi Tülek

Yaşayan Maşuktur, âşık Bir Ölüdür

Vehbi Tülek

Kalan Günlerinin Kıymetini Bil

Vehbi Tülek