Abdülmelik Rekâşî

Abdülmelik Rekâşî

Enes bin Mâlik'in rivâyet ettiği hadis-i şerifte, Resûlullah efendimiz (sallallahü teâlâ aleyhi ve sellem) buyurdu ki: "Kim Müslüman kardeşinin bir ihtiyacını gidermek için yürürse, Allahü teâlâ onun her adımına karşılık yetmiş sevap yazar, yetmiş tane günahını siler. Bu, o dönünceye kadar devam eder. Eğer Müslüman kardeşinin ihtiyacını giderirse, günahlarından sıyrılır, anasından doğduğu günkü gibi olur. Bu sırada vefat ederse, hesabsız Cennete girer."
Câbir bin Abdullah'ın (radıyallahü anh) rivayet ettiği hadis-i şerifte, Resûlullah efendimiz buyurdu ki: "Kim Müslüman kardeşinin ihtiyacını giderirse, Allahü teâlâ da onun ihtiyâcını giderir."
Ebüdderdâ'nın (radıyallahü anh) rivayet ettiği hadis-i şerifte, Resûlullah efendimiz buyurdu ki: "Hilm, onu elde etmek için çalışmakla, ilim ise, öğrenmek için gayret göstermekle olur. Hayrı (iyiliği) araştıran kimseye hayır verilir. Şerden sakınan kimse de, şerden muhafaza olunur."
Bir gün Hazreti Ömer (radıyallahü anh), Peygamber efendimize "Yâ Resûlallah! Allahü teâlâya yemin ederim ki, canım hariç, bana her şeyden sevgilisin" dedi. Resûlullah efendimiz ise, "Ben, kendisine canından daha sevgili olmadıkça, sizden biriniz asla iman etmiş olmaz" buyurdular. Bunun üzerine Hazreti Ömer, "Yâ Resûlallah! Sana Kur'ân-ı kerimi gönderen Allahü teâlâya yemin ederim ki, sen bana canımdan daha sevgilisin" dedi. Resûlullah efendimiz de, "Ey Ömer, şimdi (tamam) oldu" buyurdular.
Bir kimse Resûlullah efendimize gelip dedi ki: "Ey Allahın Resûlü! Kıyamet ne zaman kopacaktır?" Peygamber efendimiz "Kıyamet için ne hazırladın?" buyurdular. O kimse, "Çok namaz kılarak, oruç tutarak, sadaka vererek kıyamet için hazırlanmadım. Lakin ben, Allahü teâlâyı ve O'nun Resûlünü seviyorum" dedi. Bunun üzerine Peygamber efendimiz buyurdular ki: "Sen, sevdiğin kimse ile berabersin."

Merkebin Yükü Nedir Bir Sor Bakalım

Vehbi Tülek

İnsanlardan Bir Sıkıntı Gelirse, Affedin!

Vehbi Tülek

İlimleriyle Dalâlete Düşen Kimseler!

Vehbi Tülek

Yaşayan Maşuktur, âşık Bir Ölüdür

Vehbi Tülek

Kalan Günlerinin Kıymetini Bil

Vehbi Tülek