Abdülmü’min Dimyâtî

Abdülmü’min Dimyâtî
Bir hadis-i şerifte buyuruldu ki: (Beni İsrail yetmiş iki millete ayrıldı. Benim ümmetim de yetmiş üç millete ayrılacaktır. Bunlardan yetmiş ikisi ateşte yanacak, yalnız biri kurtulacaktır. Bunlar, benim ve Eshâbımın yolunda olanlardır.) Yani, İsrail oğulları, dinde yetmiş iki fırkaya ayrıldı. Müslümanlar da dinde yetmiş üç fırkaya ayrılacaktır.
Bir hadis-i şerifte buyuruldu ki: (Benden sonra, ümmetim arasında ayrılıklar olacaktır. O zamanda olanlar, benim sünnetime ve Hulefâ-i râşidinin sünnetine yapışsın! Dinde meydana çıkan şeylerden uzaklaşsın! Dinde yapılan her yenilik bid'attir. Bid'atlerin hepsi dalalettir. Dalalet sahiplerinin gidecekleri yer, Cehennem ateşidir.)
Bir hadis-i şerifte buyuruldu ki: (Ümmetim arasına fesat yayıldığı zaman, sünnetime yapışan için yüz şehit sevabı vardır!) Yani nefse ve bid'atlere ve kendi aklına uyarak İslamiyetin hududu dışına taşıldığı zaman, benim sünnetime uyana, kıyamet günü yüz şehit sevabı verilecektir.
Bir hadis-i şerifte buyuruldu ki: (Bir ümmet, Peygamberi öldükten sonra, dinde bid'at yaparsa, buna benzer bir sünneti kaybeder.) Yani küfre sebep olmayan bir bid'at yapılırsa, bunun cinsinden bir sünneti terk ederler.
Bir hadis-i şerifte buyuruldu ki: (Bid'at sahibi, bid'atini terk etmedikçe, Allahü teâlâ onun tövbe etmesini nasip etmez.) Yani bir kimse, bir bid'at ortaya çıkarırsa veya başkasının çıkarmış olduğu bir bid'ati yaparsa, bu bid'ati iyi bildiği ve karşılığında sevap beklediği için, bundan tövbe edemez.
Bir hadis-i şerifte buyuruldu ki: (Allahü teâlâ dinde bid'at olan bir şeyi yapan, bu bid'ati Allah rızası için terk etmedikçe, onun hiçbir amelini kabul etmez.) Yani itikatta veya amelde veya sözde yahut ahlakta bid'at olan bir şeyi yapmaya devam edenin bu cinslerden ibadetleri sahih olsa da, hiçbirini kabul etmez. İbadetlerinin kabul olması için, bu bid'ati, Allahtan korkarak, ondan sevap bekleyerek yahut rızasına kavuşması için terk etmesi lazımdır.

Tevekkül Eden Kimse Cömert Olur

Vehbi Tülek

Felsefecileri Kerpiçle Susturan Zat!

Vehbi Tülek

Ağlayıp Sızlamak, Derdi Belâyı Geri Çevirmez

Vehbi Tülek

Hanefî Mezhebinde Namazın Sünnetleri

Vehbi Tülek

Fakirlik Korkusu Olan Şeytana Itâat Eder

Vehbi Tülek