Abdurrahman Bûşencî

Abdurrahman Bûşencî

Hazret-i Ali'nin (radıyallahü anh) haber verdiği hadis-i şerifte, (Başınıza Ebû Bekr geldiği zaman, onu dünyada zâhid ve âhırete râgıb bulursunuz. Başınıza Ömer geldiği zaman, onu kuvvetli, emin ve Allah yolunda kimseden çekinmez görürsünüz. Başınıza Ali geldiği zaman, hâdi ve mühdi olur. Sizi doğru yola götürür bulursunuz) buyuruldu.

Sa'id bin Zeyd'in (radıyallahü anh) haber verdiği hadis-i şerifte, (On kişi Cennettedir: Ebû Bekr ve Ömer ve Osman ve Talha ve Zübeyr ve Abdürrahmân bin Avf ve Ali bin Ebi Tâlib ve Sa'd bin Ebi Vakkâs ve Ebû Ubeyde bin Cerrâh). Sa'id bin Zeyd dokuz sahâbinin ismlerini saydı. Onuncusunun ismini söylemedi. Bunu sordular. Ebül A'ver diyerek kendisi olduğunu işaret eyledi.

İrbât bin Sâriye (radıyallahü anh) diyor ki: Eshâb-ı kirâm toplanmıştık. Resûlullah efendimiz (sallallahü aleyhi ve selem) buyurdu ki: (Allahü teâlâdan korkunuz. Başınızdaki emir, Habeş köle olsa bile, itaat ediniz! Benden sonra Müslümanlar arasında ayrılıklar olacaktır. O karışıklık zamanlarında benim sünnetime ve Hulefâ-i Râşidinin sünnetlerine sarılınız. Benim halifelerim doğru yolu gösterirler. Onların gösterdiği yolda olunuz! Sonradan çıkarılan şeylerden sakınınız! Bid'atlerin hepsi dalâlettir, sapıklıktır).

Resûlullaha senelerce hizmet etmiş olan Sefine (radıyallahü anh) hazretleri diyor ki:

Resûlullahdan işittim: (Benden sonra halifelerim otuz sene benim yolumu yaşatırlar. Ondan sonra, ümmetimin başına melikler gelir) buyurdu. Ebû Bekr'in hilâfeti iki sene, Ömer'in hilâfeti on sene, Osman'ın hilâfeti oniki sene ve Alinin hilâfeti altı sene oldu dedi.

İbn-i Adi'nin (radıyallahü anh) bildirdiği hadis-i şerifte, (Ebû Bekr ile Ömer'i sevmek imandır. Bunlara düşmanlık küfürdür) buyurdu.

Deylemi'nin bildirdiği hadis-i şerifte, (Her Peygamberin halili vardır. Benim halilim Ebû Bekr'dir) buyurdu.

Merkebin Yükü Nedir Bir Sor Bakalım

Vehbi Tülek

İnsanlardan Bir Sıkıntı Gelirse, Affedin!

Vehbi Tülek

İlimleriyle Dalâlete Düşen Kimseler!

Vehbi Tülek

Yaşayan Maşuktur, âşık Bir Ölüdür

Vehbi Tülek

Kalan Günlerinin Kıymetini Bil

Vehbi Tülek