Ahmed Berkânî

Ahmed Berkânî
Mu'âz bin Cebel (radıyallahü anh) diyor ki:
Resûlullah "sallallahü teâlâ aleyhi ve sellem" efendimiz elimden tuttu. Birkaç adım yürüdükten sonra, (Yâ Mu'âz! Takva üzere ol. Hep doğru söyle. Ahdine sadık ol. Emanete hıyanet etme. Yetimlere merhamet et. Komşunun hakkını gözet. Kimseye kızma. Hep tatlı konuş. Her Müslümana selam ver. Kur'an-ı kerimin yolu olan fıkıh bilgilerini öğren ve bu bilgilerden ayrılma. Her işinde ahireti düşün. Hesap gününe hazırlan. Dünyaya gönül bağlama. Hep güzel, faydalı işler yap! Hiçbir Müslümanı kötüleme. Yalancı şahitlik yapma. Doğru sözü kabul eyle. İmam-ı adile isyan etme. Yeryüzünde fesat çıkarma. Her zaman Allahı zikret. Gizli günahlara gizli tövbe et. Aşikâr günahlara âşikâr tövbe et!) buyurdu.
Abdüllah ibni Ömer (radıyallahü anhüma) diyor ki:
Bir kimse, Resûlullah efendimizden sordu: "Hizmetçimi kaç kere affedeyim?" Cevap vermediler. Tekrar sordu. (Her gün, yetmiş kere affet!) buyurdu.
İbni Mesud (radıyallahü anh) buyurdular ki:
Siz salevat söylemek istediğiniz zaman güzelce söyleyin. Zirâ getirdiğiniz salevatı Resûlullah Efendimize arz ederler. Şu şekilde ederseniz Resûlullah Efendimiz de size selam verir ve Hak teâlâdan o kimsenin bağışlanmasını ister: "Allâhümmec'al salevâtike ve berekâtike ve rahmetike ve re'fetike ve mehabbetike alâ seyyidil mürseline ve imâmil müttekin ve kâidil ğurril muhaccelin ve hâteminnebiyyin seyyidinâ Muhammedin abdike ve resûlike ve nebiyyike imâmilhayri ve kâidilhayri ve resûlirrahmeti. Allâhümmebashü makâmen Mahmûdan yağbituhû bihil evvelûne vel âhirûne. Allâhümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin ve alâ âli seyyidinâ Muhammedin kemâ salleyte alâ İbrâhime ve alâ âli İbrâhime inneke hamidün mecid."

Merkebin Yükü Nedir Bir Sor Bakalım

Vehbi Tülek

İnsanlardan Bir Sıkıntı Gelirse, Affedin!

Vehbi Tülek

İlimleriyle Dalâlete Düşen Kimseler!

Vehbi Tülek

Yaşayan Maşuktur, âşık Bir Ölüdür

Vehbi Tülek

Kalan Günlerinin Kıymetini Bil

Vehbi Tülek