Ahmed Ibn-i Acîbe

Ahmed Ibn-i Acîbe
Allah ve hesap zorluğu korkusundan dolayı gözden çıkan bir damla yaş, dünya ve içindeki her şeyden daha iyidir. Nitekim Resûlullah efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem) buyurdu ki: "Gözleri Allah korkusundan ağlayan kimseye, Allahü teâlâ Cehennemi haram kılar ve onu Cennete sokar. Cennette onun için iki bostan vardır" buyurdu ve "Kıyâmet gününde hesap için Allahü teâlânın huzûrunda duracağından korkarak, O'na muhalefeti terk eden ve O'na itaate yönelen kimse için, iki Cennet vardır." (Rahmân-46) meâlindeki âyet-i kerimeyi okudu. Onu Cennetin kısımlarından olan Âdn Cennetine indirirler, onun Cennette iki bahçesi olur, biri dünyâdan daha iyidir. Şu âyet-i kerimede meâlen; "Kıyâmet gününde hesap için Allahü teâlânın huzurunda duracağından korkarak, O'na muhalefeti terk eden ve O'na itaate yönelen kimse için iki Cennet vardır" buyuruldu (Rahmân-46).
Resûlullah efendimiz buyurdu ki: "Allahü teâlâ Mûsâ aleyhisselâma yüz bin kırk kelime (söz) söyledi. (Bu sözlerin üstünlüğü, kıymeti yanında) insanların sözlerini işitince onlara hiddetlendi. Mûsâ aleyhisselâmın Allahü teâlâ ile mükâlemesinde (konuşmasında) Allahü teâlâ ona buyurdu ki: Yâ Mûsâ! Dünyada iş yapanlar içinde en çok sevdiğim kimse, zâhid olanlardır. Bana en çok yaklaşan kimse, haram kıldıklarımdan kaçınan kimsedir. Bana en çok sevgili olan âbid, bana ibâdet ederken benim korkumdan ağlıyan kimsedir." Mûsâ aleyhisselâm dedi ki: "Yâ Rabbi! Sen onlar için ne hazırladın? Onlara karşılık, mükafat olarak ne vereceksin?" Allahü teâlâ buyurdu ki:
"Zâhidlere Cenneti mübah kılarım. Orada nereyi isterlerse oraya inerler. Haramlardan sakınanlara gelince, onları hesaba çekmekten hayâ ederim ve onları hesapsız olarak Cennete sokarım, ibadetlerinde benim korkumdan ağlayanlara gelince; onlar için, hiç kimsenin kendileriyle beraber olamayacağı Refik-ül-a'lâ mertebesi vardır.

Merkebin Yükü Nedir Bir Sor Bakalım

Vehbi Tülek

İnsanlardan Bir Sıkıntı Gelirse, Affedin!

Vehbi Tülek

İlimleriyle Dalâlete Düşen Kimseler!

Vehbi Tülek

Yaşayan Maşuktur, âşık Bir Ölüdür

Vehbi Tülek

Kalan Günlerinin Kıymetini Bil

Vehbi Tülek