Allahım, Bundan Hakkımı Al!.

Allahım, Bundan Hakkımı Al!.

Ebû Sa'id-i Hudri "radıyallahü anh" buyuruyor ki: Resûlullah Efendimiz "sallallahü teâlâ aleyhi ve sellem", namazdan selâm verince, üç defa Sübhâne rabbike âyet-i kerimesini okurdu."

Resûlullah Efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem) buyurdu ki: "Ümmetimden iki kişi, Allahü teâlânın huzûruna çıktı. Birisi: 'Allahım! Bundan hakkımı al ve bana ver' dedi. Allahü teâlâ ona 'Hakkını ver' buyurdu. O da: 'Yâ Rabbi! Bir iyiliğim kalmadı, ne vereyim?' dedi. Allahü teâlâ hak sahibini: 'Ne yapacaksın? Bunun iyilikten hiçbir şeyi kalmadı' buyurur. Hak sahibi:

'Bari günahlarımı alsın, yâ Rabbi' der." Resûlullah Efendimiz sonra da ağlayarak; "Gün öyle büyük bir gündür ki, o günde başkalarının günahlarını yüklenmek şöyle dursun, insan kendi günahının yükünden kurtulmaya muhtaç olduğu bir gündür."

Resûl-i ekrem devam ederek: "Allahü teâlâ hak sahibine: 'Başını kaldır, gözünü aç ve Cennetin şu muhteşem köşklerine bak' buyurur. Hak sahibi: 'Yâ Rabbi! Cennette gümüşten şehirler, inci ve pırlantalarla işlenmiş altından köşkler görüyorum. Bunlar hangi şehid, hangi sıddik veya hangi Peygamberindir?' diye sorar. Allahü teâlâ 'İşte o gördüğün göz kamaştırıcı köşkler, bedellerini ödeyenler içindir' buyurdu. Hak sahibi: 'Yâ Rabbi! Bunların bedellerini kim ödeyebilir ki?' der. Allahü teâlâ: 'Sen ödeyebilirsin' buyurur. O da: 'Neyim var ki, ben bunları nasıl alabilirim' der. Allahü teâlâ: 'Hakkını bu kardeşine bağışlamakla, bunlara mâlik olursun' buyurur. Hak sahibi 'Hakkımı bağışladım yâ Rabbi' deyince, Allahü teâlâ: 'Haydi, arkadaşının elinden tutup, beraberce Cennete giriniz' buyurur..."

Sonra Resûlullah Efendimiz "sallallahü teâlâ aleyhi ve sellem" şöyle devam etti: "Allahtan korkun ve aralarınızı düzeltmeğe çalışın. Zira Allahü teâlâ kıyâmet gününde sizin aranızı düzeltir."

"Fâsık medh olunduğu zaman, Rabbimiz gadaba gelir."

"Peygamberler, kabirlerinde diri olup namaz kılarlar."

"Nikâh benim sünnetimdir. Fıtratımı sevenler, sünnetimi yerine getirsinler."

"Her kim yeni doğan çocuğunun sağ kulağına ezan ve sol kulağına da ikâmet okursa, 'Ümmü Sibyan' denilen havale hastalığından korunmuş olur."

Merkebin Yükü Nedir Bir Sor Bakalım

Vehbi Tülek

İnsanlardan Bir Sıkıntı Gelirse, Affedin!

Vehbi Tülek

İlimleriyle Dalâlete Düşen Kimseler!

Vehbi Tülek

Yaşayan Maşuktur, âşık Bir Ölüdür

Vehbi Tülek

Kalan Günlerinin Kıymetini Bil

Vehbi Tülek