Allahü Teâlâ Vaadini Yerine Getirdi

Allahü Teâlâ Vaadini Yerine Getirdi
Kur'ân-ı kerimin mucize olması üç bakımdandır:
Birincisi, gaybdan haber vermektedir. Kur'ân-ı kerimde Allahü teâlâ, onun dinini bütün dinlere gâlib kılacağını vaat buyurdu. Âyet-i kerimede meâlen "O Allahü teâlâ ki, gerçi müşrikler hoş görmeseler de, İslâmiyeti, bütün dinlere gâlib kılmak için, Resûlünü sırf hidayet olan Kur'ân-ı kerim ve hak din ile gönderdi." (Tevbe-33) Allahü teâlâ bu vaadini yerine getirdi.
Kur'ân-ı kerimin mucize oluşunun ikinci yönü:
Resûlullah efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem) ümmi idi. Okuyup-yazma durumu yoktu. Geçmiş ümmetlerin, kitâplarından bir şey bilmediği gibi, onlara âit haberleri, onların hayatları ile alakalı olarak da okuyarak veya başkalarının yanına gidip gelerek bir şey öğrenmemişti. Bununla birlikte öyle bir kitap getirdi ki, birçok önemli mes'elelerden, Âdem'in (aleyhisselâm) yaratılışından, Peygamber olarak gönderilişine kadar olan zamandan, Cennetten çıkışından, tövbe etmesinden, onun ve oğullarının durumlarından, Nûh'tan (aleyhisselâm), onunla kavmi arasında cereyan eden hâdiselerden ve Kur'ân-ı kerimde ismi geçen Peygamberlerden (aleyhimüsselâm), Firavun'un ve daha başkalarının durumlarından ve akıbetlerinden bahsetti...
Resûlullah efendimiz, birisinden öğrenerek, kitaplardan okuyarak veya bunları bilen birisinin yanında kalarak öğrenmemiştir. Bunları, sâdece vahiy yoluyla, Allahü teâlânın bildirmesiyle biliyordu.
Allahü teâlâ Kur'ân-ı kerimde meâlen "Sen bundan önce (Kur'ân-ı kerimin inmesinden önce, inen kitaplardan) hiçbir kitap okur değildin ve elinle de onu yazmazdın. (Eğer okuryazar olmuş olsaydın) O vakit müşrikler; (Kur'ân-ı kerimi başkasından okuyup yazdın ve öğrendin diye) elbette şüphelenirlerdi." (Ankebût-48) "Böylece âyetlerimizi açıklıyoruz ki, suçluların yolu belli olsun" (Enâm-55) buyurdu.
Kur'ân-ı kerimin mucize oluşunun üçüncü yönü:
Kur'ân-ı kerimin benzerini yapmanın, belagatına ve fesahatine erişmenin, beşerin gücünün üstünde olduğudur. Kur'ân-ı kerimin nazmı Allahü teâlâ tarafındandır. Arabi kelimeler, Allahü teâlâ tarafından dizilmiş olarak, âyetler hâlinde geldi.

İmândan Güzel Bir Nîmet Yoktur

Vehbi Tülek

Günah Işlemek, Ölümü Unutmanın Alâmetidir

Vehbi Tülek

Ahiret Yolculuğundan Gâfil Olan Zavallıdır!

Vehbi Tülek

İnsanla Hayvan Arasını Ayıran Fark Edeptir!

Vehbi Tülek

Beni Sâlih Duânızdan Unutmayın Efendim

Vehbi Tülek