Amr Bin Merzûk Bâhilî

Amr Bin Merzûk Bâhilî

Üsâme bin Zeyd "radıyallahü anh" hazretleri, rivâyet eder:
Bir gece Resûlullah "sallallahü teâlâ aleyhi ve sellem" efendimizin huzuruna gitmiştim. Resûlullah efendimiz bir şey ile örtünmüş olarak çıktı. "Yâ Resûlallah, örtündüğün şeyin altında ne vardır?" Dedim. Örtüyü açtı. Hasan ve Hüseyin "radıyallahü anhüma" hazretleri mübarek kucaklarında idi. Buyurdular ki: (Bu ikisi oğullarımdır. Kızımın oğullarıdır. Yâ Rabbi! Bu ikisini seviyorum. Bunları sevenleri de seviyorum!)
Enes "radıyallahü anh" hazretleri rivâyet etmiştir. Resûlullah efendimizden "Ehl-i beytinizden hangisini daha çok seviyorsunuz" diye soruldu. (Hasan ve Hüseyin ve Fâtıma'yı "radıyallahü teâlâ anhüm" seviyorum. İki oğlumu çağırın. Koklayayım ve bağrıma basayım!) buyurdular.
Büreyde "radıyallahü anh" rivayet eder. Resûlullah efendimiz hutbe okuyordu. O sırada Hasan ve Hüseyin "radıyallahü anhüma" geldiler. Yürürken düşerlerdi, çünkü yaşları küçüktü. Hemen Resûlullah efendimiz minberden inip, ikisini de yanına alıp, minbere çıkardı. Karşısına oturttu. Sonra; meâl-i şerifi, (Mallarınız ve evlatlarınız ancak fitnedir) âyet-i kerimesini okudu. Sonra, (Bu iki sabinin yüzlerine baktım. Yürürken düşerlerdi. Sabredemedim. Sözlerimi kesip bu ikisini yukarı götürdüm) buyurdular.
Ya'lâ bin Mürre "radıyallahü anh" rivâyet eder. Resûlullah efendimiz buyurdular ki: (Hüseyin benden, ben de Hüseyin'denim. Hüseyin'i seveni Allahü teâlâ da sever. Hüseyin, torunlardan bir torundur.), (Hüseyin'i seveni, Allahü teâlâ sever) buyurdular. Muhakkak ki hazret-i Hüseyin'e muhabbet, Resûlullah efendimize muhabbettir. Resûlullah efendimize muhabbet Allahü teâlâ hazretlerine muhabbettir.

Merkebin Yükü Nedir Bir Sor Bakalım

Vehbi Tülek

İnsanlardan Bir Sıkıntı Gelirse, Affedin!

Vehbi Tülek

İlimleriyle Dalâlete Düşen Kimseler!

Vehbi Tülek

Yaşayan Maşuktur, âşık Bir Ölüdür

Vehbi Tülek

Kalan Günlerinin Kıymetini Bil

Vehbi Tülek