Bâkî Bin Mahled

Bâkî Bin Mahled

Abdürrahmân bin Avf "radıyallahü anh" rivayet eder: Resûlullah efendimiz "sallallahü teâlâ aleyhi ve sellem" buyurdular ki: (Muhakkak Ebû Bekir cennettedir. Ömer cennettedir. Osman cennettedir. Ali cennettedir. Sa'd bin Ebi Vakkâs cennettedir. Sa'id bin Zeyd cennettedir. Ebû Ubeyde bin Cerrâh cennettedir.)
Enes "radıyallahü anh" rivayet eder: Resûlullah "sallallahü teâlâ aleyhi ve sellem" hazretleri buyurdular ki: (Ümmetimin ümmetime en merhametlisi Ebû Bekir'dir. Allahü teâlânın emirlerinde ümmetimin en şiddetlisi Ömer'dir. Hayâ yönünden en sâdıkı Osman'dır. En güzel mizaçlısı, Zeyd bin Sâbit'tir. En iyi okuyan Ebû Zer'dir. Helali haramı en iyi bilen Mu'âz bin Cebel'dir. Her ümmet içinde bir emin vardır. Bu ümmetin emini Ebû Ubeyde bin Cerrâh'tır.)
Zübeyr "radıyallahü teâlâ anh" rivayet eder: Uhud günü, Resûlullah efendimizin üzerinde iki zırh vardı. Kaya üzerine çıkmak istedi, çıkamadı. Talha "radıyallahü anh" sırtına alıp kayaya çıkardı. Zübeyr der ki: Ben işittim, Resûlullah efendimiz buyurdular ki: (Talha vâcib kıldı.) Kâdi der ki: Bu hadis-i şerifin manası, (Talha yaptığı iş sebebi ile Cenneti kendine vâcib kıldı) demektir.
Câbir "radıyallahü teâlâ anh" rivayet eder: Resûlullah efendimiz, Talha bin Ubeydullah'a "radıyallahü anh" nazar etti ve buyurdular ki: (Yeryüzünde yürüyen bir şehide bakmakla mesrur olmak isteyen Talha bin Ubeydullah'a baksın!)
Ali "radıyallahü teâlâ anh" rivayet eder: Benim kulağım, Resûlullah efendimizin mübarek ağzından işitti, buyurdular ki: (Talha ve Zübeyr cennette dolaşırlar!)
Sa'd bin Ebi Vakkâs "radıyallahü anh" rivayet eder: Efendimiz Uhud günü benim hakkımda buyurdular ki: (Yâ Rabbi! Attığını isabet ettir, duasını kabul et!) Yine Sa'd rivayet eder: Efendimiz buyurdular ki: (Yâ Rabbi! Sa'd sana dua ettiği zaman kabul et!) Câbir "radıyallahü teâlâ anh" rivayet eder: Sa'd "radıyallahü anh" Resûlullah efendimiz ile karşılaştı. Buyurdu ki: (Bu benim dayımdır!)

Merkebin Yükü Nedir Bir Sor Bakalım

Vehbi Tülek

İnsanlardan Bir Sıkıntı Gelirse, Affedin!

Vehbi Tülek

İlimleriyle Dalâlete Düşen Kimseler!

Vehbi Tülek

Yaşayan Maşuktur, âşık Bir Ölüdür

Vehbi Tülek

Kalan Günlerinin Kıymetini Bil

Vehbi Tülek