Bana Çok Salevât-ı Şerife Okuyunuz

Bana Çok Salevât-ı Şerife Okuyunuz
Allahü teâlâ, Ahzâb sûresinin ellialtıncı âyet-i kerimesinde meâlen; "Gerçekten Allah ve melekleri, peygambere salât ederler. Ey imân edenler! Siz de ona salât edin ve gönülden teslim olun" buyuruyor.
Evs bin Evs'in rivâyet ettiği hadis-i şerifte, Resûlullah Efendimiz buyurdu ki: "En faziletli gün, cuma günüdür. Allahü teâlâ, Âdem aleyhisselâmı cuma günü yarattı. Kıyâmet, cuma günü kopar. Cuma günleri bana çok salevât okuyunuz! Bunlar bana bildirilir." Bunun üzerine Eshâb-ı Kirâm; "Öldükten sonra da bildirilir mi?" diye sorduklarında; "Toprak, Peygamberlerin vücûdunu çürütmez. Bir mümin bana salevât okuyunca, bir melek bana haber vererek, ümmetinden falan oğlu filân sana selâm söyledi ve duâ etti, der" buyurdu.
Hazreti Ali'nin rivâyet ettiği hadis-i şerifte; "Bahil (cimri), yanında anıldığım hâlde bana salât okumayandır" buyurdu.
Ebû Hüreyre (radıyallahü anh) buyurdu ki: "Unutmaktan korkan kimse, Resûlullah Efendimize çok salât okusun." Şöyle anlatılır: Bir zât, Ebû Câ'fer Kâğıdi'yi vefâtından sonra rüyâsında gördü. Kâğıdi'ye; "Allahü teâlâ sana nasıl muâmele etti?" diye sorunca; "Allahü teâlâ, bana merhamet ve beni mağfiret eyledi" dedi. Sebebi sorulunca, şöyle cevap verdi: "Ben, Allahü teâlânın huzûrunda durduruldum. Allahü teâlânın emri üzerine melekler, günahlarımı ve Resûlullah Efendimize okuduğum salâtları hesapladılar. Okuduğum salâtları, günahlarımdan daha çok buldular. Bunun üzerine Allahü teâlâ, meleklere; 'Ey meleklerim! Onu hesaba çekmeyin, onu Cennetime götürün' buyurdu."
Muhammed bin Sa'id bin Mutarrif anlattı: Her gece yatağıma girdiğim zaman, muayyen miktarda Resûlullah Efendimize salât okurdum. Yine bir gece Resûlullah Efendimize salât okudum, o sırada uykum geldi ve uyudum. Rüyâmda, Resûlullah Efendimizi gördüm. Oda kapısından teşrif buyurunca, odanın içerisi aydınlanıverdi. Sonra bana; "Gel, bana çok salât okuyan o ağzını öpeyim" buyurdu. Bir müddet sonra uyandığımda, odada misk kokusunun yayıldığını gördüm."
Huzeyfe (radıyallahü anh) buyurdu ki: "Bir kimse Resûlullah Efendimize salât okuyunca, o salâtın bereketi, salâtı okuyan o şahsa, oğluna ve torununa ulaşır."

İnsanlara Allah Için Nasîhatte Bulun

Vehbi Tülek

Şükür, Nimeti Değil, Onu Vereni Görmektir

Vehbi Tülek

Dünyâ Için, Dünyâda Kalacağın Kadar Çalış!

Vehbi Tülek

Resûlullah Efendimiz Eshâbı Ile Şakalaşırdı

Vehbi Tülek

Nil'in Suları Azalmış Ve Kıtlık Başlamıştı

Vehbi Tülek