Behâeddîn Kışlakî Hazretleri

Behâeddîn Kışlakî Hazretleri
Behâeddin Kışlaki hazretleri buyurdu ki: "Tasavvuf yolunda bulunan talebe; hâllerini kontrol etmeli, Allahü teâlânın rızâsından başka her şeyi gönlünden uzak tutmalı, insanlarla fazla görüşmemeli, Allahü teâlâyı anmaktan ve hatırlamaktan bir an uzak kalmamalıdır. Zikre kendisini alıştırmalıdır. Böyle bir alışkanlığı zikir ile yakınlığı yoksa, Allahü teâlânın sevgisine kavuşamaz."
"Bedenin selâmeti, sıhhati, az yemek; rûhun selâmeti, sıhhati, günâhları terk etmekte; dinin selâmeti, sıhhati ise Peygamber sallallahü aleyhi ve sellem efendimize salât (hayır duâlar) getirmektir."
"Bir kalpte Allahü teâlâya olan aşk ateşi yok ise, o kalp ölü bir leş eti gibidir. Ama aşk ateşi varsa, o kalp, zât-ı ilahinin ve nimetlerinin aynası hâline gelir."

GERÇEKTEN TEVEKKÜL ETMEK!
"İnsanlardan biri, Allahü teâlâya tevekkül ettim, diyor. Halbuki Allahü teâlâya karşı yalan söylüyor. Gerçekten Allahü teâlâya tevekkül etseydi, O'nun, hakkındaki muâmelesine de râzı olurdu."
"Dünyâ ve âhirette elem ve kederlerden kurtumak isteyenler, kötü ahlâk sâhipleriyle görüşmemelidir."
"İnsanların sırlarını ortaya çıkaracak sorular sorma."
"Nefsim için en güvendiğim amelim, Peygamber efendimizin Eshâbına sevgi ve hürmetimdir."
"Böbürlenmen, kendi ibâdetini çok, başkasınınkini az görmendir."
Behâeddin Kışlaki hazretleri, vefat etmeden evvel buyurdu ki: "Âdemoğlunu dünyâda tâkib eden musibetlerin başında, sevdiklerinden ayrılması gelir."

Emir Ve Yasaklardaki Uhrevî Ve Dünyevî Faydalar.

Vehbi Tülek

Dünyâ Ve âhıret Iyilikleri Cömertlikte Toplanmıştır

Vehbi Tülek

İfrat Ve Tefritten Uzak Dur, Vasatı Tercih Et!

Vehbi Tülek

Korkma, Sana Bir Zararım Dokunmaz!

Vehbi Tülek

Allah'ı Sevmenin Alâmeti, Ona Itaati Sevmektir

Vehbi Tülek