Besmelenin Fazileti Hakkında

Besmelenin Fazileti Hakkında
Besmele-i şerife hakkında birçok faziletler vardır. Lisanlar onların hepsini anlatmaktan ve kalemler onları yazmaktan âcizdir. Bu faziletlerinden biri şudur: Îsâ aleyhisselam bir gün, bir kabrin yanından geçerken, azap meleklerinin kabirdeki ölüye azap ettiklerini gördü. Geçip işine gitti. İşinden dönerken yine o kabrin yanından geçti. Kabirdeki meyyitin başında rahmet meleklerinin toplandığını ve ona çeşitli nimetler ikram ettiklerini gördü, iki rekat namaz kılıp, Allahü teâlâya bu işin sırrından sual eyledi. Allahü teâlâ; "O meyyit âsi idi. Azâbımda mahpus idi. Hayatta olan evladı bugün hocaya başlayıp; (Bismillâhirrahmânirrahim) dedi. Ben de, çocuğu dünyâda benim ismimi zikrederken, kabirde babasına azap etmeyi keremime lâyık görmedim. Ona azap etmekten hayâ edip, azâbımı kaldırarak rahmet ve ihsânım ile muâmele eyledim" buyurdu.
Besmele yazılı kâğıdı yerden kaldıranı, Allahü teâlâ sıddiklardan eyler. Nitekim Lokman Hakim böyle bir ameli işlediği için hikmet ve nasihate kavuştu. Cennette; bal, süt, su ve sâir içeceklerin ırmakları, büyük bir inciden yapılmış kubbenin içinde yazılı olan Besmelenin bir "he" ve üç "mim" harfinden akar. Besmele okuyan kimselerin o ırmaklardan içeceği bildirilmiştir.
Allahü teâlânın üçbin ism-i şerifi vardır. Binini melekler bilir, binini Peygamberler (aleyhimüsselam) bilir, başkaları bilmez. Üçyüzü Tevrat'ta, üçyüzü İncil'de, üçyüzü Zebur'da, doksandokuzu Kur'ân-ı azimüşşândadır. Bir ismini, Allahü teâlâdan başka kimse bilmez. Bu üçbin esmâ-i şerifenin ma'nâ-yı latifesi, Besmelede zikrolunan üç esmâ-i latifenin içine yerleştirilmiştir. Bir kimse bu Besmele-i şerifeyi yerli yerince okusa, Allahü teâlâyı bütün isimleri ile zikretmiş gibi olur.
Hazreti Ali'nin "radıyallahü anh" evlâdlarından nakledildi ki: Allahü teâlâ kalemi yaratınca "Bismillah" yazmasını emreyledi. Kalem, Allahü teâlânın ism-i şerifini işitince mütehayyir (hayrette kalıp) olup iki parça oldu. Parçalanmış hâlde başını Levh üzerine koyup bin yıl yattı. Sonra Allahü teâlâ, kaleme; "Rahmânirrahim" ism-i şerifini işittirdi. Hemen iki parça bir araya gelip eski hâlini aldı.

İnsanlardan Bir Sıkıntı Gelirse, Affedin!

Vehbi Tülek

İlimleriyle Dalâlete Düşen Kimseler!

Vehbi Tülek

Yaşayan Maşuktur, âşık Bir Ölüdür

Vehbi Tülek

Kalan Günlerinin Kıymetini Bil

Vehbi Tülek

Tamah Eden, Dâimâ Sıkıntı Içinde Yaşar!

Vehbi Tülek