Bir Kula Mal Ve Ilim Verilmişse

Bir Kula Mal Ve Ilim Verilmişse
"Her yıl, kendinden önceki yıldan dahâ kötü olacaktır."
"İstemeden verilen şeyi alınız! Allahü teâlânın gönderdiği rızıktır."
"Allah'a ve Âhiret gününe inanan kimse şarap içilen sofraya oturmasın!"
"Mü'mini sevindireni, Allahü teâlâ sevindirir."
"Fiyatları koyan Allahü teâlâdır. Rızkı genişleten, daraltan, gönderen yalnız Odur. Ben, Allahü teâlâdan bereket isterim."
"Ey Allahın kulları! Hasta olunca tedavi ettiriniz! Çünkü Allahü teâlâ, hastalık gönderince, ilâcını da gönderir."
"Çoğu sarhoş eden içkinin azını içmek de haramdır."
"Şarap içmek, büyük günahların en büyüğüdür. Bütün kötülüklerin anasıdır, başıdır. Şarap içen namaz kılmaz. Anası ile, halası ile, teyzesi ile zinâ eder."
"Şarap içen ile arkadaşlık etmeyiniz! Cenâzesine gitmeyiniz! Buna kız vermeyiniz ve onun kızı ile evlenmeyiniz! Muhakkak biliniz ki, şarap içen kıyamet günü, mezardan yüzü kara, gözleri mavi olarak kalkar. Dili sarkmış, pis kokulu olur. Herkes, bunun pis kokusundan kaçar."
"Gece namaz kılanların yüzü güzel olur."
"Yüz mü'min, ikiyüz kâfire gâlip gelir."
"Söylemediğim bir şeyi hadis diyerek yalan söyleyen, Cehennemde ateşten kazık üzerine oturtulacaktır."
"Kıyâmet günü herkes, dört suale cevap vermedikçe hesaptan kurtulamayacaktır: Ömrünü nasıl geçirdi. İlmi ile nasıl amel etti. Malını nereden, nasıl kazandı ve nerelere harcadı. Cismini bedenini nerede yordu, hırpaladı?"
"Şeytân, her işinizde sizinle berâber bulunur. Hattâ, yemekte bile. Birinizin lokması düşerse, onu alıp tozunu temizleyip yesin. O lokmayı şeytâna bırakmasın! Yemek sonunda parmağını yalasın! Çünkü, bereketin hangi lokmada olduğu bilinmez."
"Allahü teâlâ bir kuluna mal ve ilim verir, bu kul da harâmlardan kaçınır, akrabasını sevindirir; malından hakkı olanları bilip verir ise, Cennetin yüksek derecesine gider."
"İki şeyden birine kavuşan insana gıpta etmek, buna imrenmek yerinde olur. Allahü teâlâ bir kimseye İslam ilimlerini ihsân eder. Bu da her hareketini, bilgisine uygun yapar. İkincisi, Allahü teâlâ birine çok mâl verir. Bu kimse de malını, Allahü teâlânın râzı olduğu, beğendiği yerlere harcar."

İnsanlara Allah Için Nasîhatte Bulun

Vehbi Tülek

Şükür, Nimeti Değil, Onu Vereni Görmektir

Vehbi Tülek

Dünyâ Için, Dünyâda Kalacağın Kadar Çalış!

Vehbi Tülek

Resûlullah Efendimiz Eshâbı Ile Şakalaşırdı

Vehbi Tülek

Nil'in Suları Azalmış Ve Kıtlık Başlamıştı

Vehbi Tülek