Birbirinizi Sevmek Için Selâmlaşınız!​

Birbirinizi Sevmek Için Selâmlaşınız!​
Enes bin Mâlik'in (radıyallahü anh) haber verdiği hadis-i şerifte, "Âlime haksız olarak hakâret eden kimseyi, Allahü teâlâ, bütün insanlar arasında hakir, rezil eder. Âlime hürmet eden kimseyi, Allahü teâlâ, Peygamberler gibi aziz eder, şereflendirir" buyuruldu.
Muâz bin Cebel'in (radıyallahü anh) rivâyet ettiği hadis-i şerifte, Peygamber efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem) "Kimde şu üç haslet varsa, o, dinin kendileri sebebiyle ayakta durduğu ebdâldan olur. İlki, Allahü teâlânın kazasına rızâ göstermek, ikincisi, Allahü teâlânın haram kıldığı şeyleri yapmama husûsunda sabır. Üçüncüsü, Allahü teâlâ için kızmaktır" buyurdu.
Hasen bin Ali'nin (radıyallahü anh) rivâyet ettiği hadis-i şerif ise, "Bâtın ilmi, Allahü teâlânın sırlarından bir sır ve O'nun hikmetinden bir hikmettir ki, onu, evliyâ kullarından dilediğine verir" buyurdu.
Ubâde bin Sâmit'in (radıyallahü anh) rivâyet ettiği hadis-i şerifte de "Bu ümmette, her zaman otuz kimse bulunur. Her biri İbrâhim aleyhisselâm gibi bereketlidir" buyurdular.
Hadis-i şeriflerde;
"Hayra sebep olana, bunu yapanın ecri kadar sevap verilir", "Kendi için istediğini din kardeşi için de istemeyen kimse, iman etmiş olmaz", "Dinin temeli nasihattir", "Geçmiş ümmetlerden iki kötülük sizlere bulaştı: Haset ve kazımak. Bu sözümle onların başlarını kazıdıklarını anlatmak istemiyorum. Dinlerinin kökünü kazıyıp yok ettiklerini söylüyorum. Yemin ederim ki, imanı olmayan Cennete girmeyecektir. Birbiriniz ile sevişmedikçe, imana kavuşamazsınız. Sevişmek için, çok selâmlaşınız!", "Kim âşık olup iffetini korur, aşkını gizler ve bu hâl üzere vefât ederse, şehid olur", "Sizden biriniz kendisi için istediğini, mü'min kardeşi için de istemedikçe, kâmil imân sahibi olamaz", "Bir kimse, âlimin sesinden yüksek sesle konuşursa, Allahü teâlâ, onu dünyada ve âhirette hakir eder. Eğer pişman olur, tövbe ederse affolur", "Üç şey, insanı felakete sürükler: Buhl, hevâ ve ucb" buyuruldu.

Merkebin Yükü Nedir Bir Sor Bakalım

Vehbi Tülek

İnsanlardan Bir Sıkıntı Gelirse, Affedin!

Vehbi Tülek

İlimleriyle Dalâlete Düşen Kimseler!

Vehbi Tülek

Yaşayan Maşuktur, âşık Bir Ölüdür

Vehbi Tülek

Kalan Günlerinin Kıymetini Bil

Vehbi Tülek