Bişr Bin Hakem

Bişr Bin Hakem

Enes bin Mâlik (radıyallahü anh) şöyle anlatır: "Resûlullah Efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem) bana buyurdu ki: Ey oğul! Eğer hiç kimseye karşı kalbinde gışş (bir kimseye kin beslemek, hile yapmak, aldatmak) bulunmadan sabaha ve akşama girebiliyorsan bunu yap! Ey oğul! Bu benim sünnetimdendir. Benim sünnetimi seven, beni sevmiş olur. Beni seven, Cennette benimle beraber olur."
Ebû, Hüreyre'nin (radıyallahü anh) bildirdiği bir hadis-i şerifte buyuruldu ki: "Ümmetimin bozulduğu zamanda, sünnetime yapışan için yüz şehid sevabı vardır." Mu'âz bin Cebel'in (radıyallahü anh) bildirdiği bir hadis-i şerifte buyuruldu ki: "Şeytan insanın kurdudur. Kenarda köşede kalmış, sürüden ayrılmış koyunu kurt yakaladığı gibi, şeytan da cemaatten ayrılanları yakalar. Sakın cemaatten ayrılmayın!"
Diğer hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
"Dikkat ediniz! İnsanların en kötüsü kötü âlimler, insanların en iyisi de iyi âlimlerdir, iyilerin de en iyisi seçilmiş âlimlerdir."
"Bir kimseye İslamı ihya etmek niyetiyle ilim öğrenirken ölüm gelirse, Cennette onunla Peygamber arasında bir derece vardır."
Abdullah İbn-i Abbâs'ın (radıyallahü anhümâ) rivayet ettiği bir hadis-i şerifte buyuruldu ki:
"Geceleyin bir miktar ilim ile tedarüs etmek (ilim öğrenmeye çalışmak), o vakti ibadet ve taatle ihya etmekten hayırlıdır."
Abdullah ibn-i Mes'ûd'un (radıyallahü anhümâ) bildirdiği bir hadis-i şerifte buyuruldu ki:
"İlim öğreniniz. Onu insanlara öğretiniz. Ferâizi öğreniniz. Onu insanlara öğretiniz. Kur'ân-ı kerimi öğreniniz. Onu insanlara öğretiniz. Çünkü ben vefat edince, ilim noksanlaşır, fitneler ortaya çıkar. Hatta iki kişi bir mesele hakkında ihtilaf ederler de, bu hususta aralarını bulacak birisini bulamazlar." Resûlullah efendimiz bir hadis-i şerifte buyurdu ki:
"Temizlik imanın şartıdır. Elhamdülillah (sözü), kıyamet günü mizanı doldurur. Sübhânallahi vel-hamdülillah... Göklerle yerin arasını, doldurur. Namaz nurdur. Sadaka burhandır."

Tevekkül Eden Kimse Cömert Olur

Vehbi Tülek

Felsefecileri Kerpiçle Susturan Zat!

Vehbi Tülek

Ağlayıp Sızlamak, Derdi Belâyı Geri Çevirmez

Vehbi Tülek

Hanefî Mezhebinde Namazın Sünnetleri

Vehbi Tülek

Fakirlik Korkusu Olan Şeytana Itâat Eder

Vehbi Tülek