Bu Ümmetin En Hayırlıları

Bu Ümmetin En Hayırlıları
Ebû Ubeyde (radıyallahü anh) bildirdi: Ebû Bekr-i Sıddik, Resûlullah efendimizin (sallallahü aleyhi ve sellem) vefâtından bir sene sonra minbere çıkıp şöyle anlattı:
Resûlullah efendimiz vefâtlarından bir sene önce buyurdular ki: "Şüphesiz, Âdemoğluna afiyetten daha faziletli bir şey verilmemiştir. O hâlde Allahü teâlâdan afiyet isteyiniz. Doğruluk ve iyiliğe yapışınız. Çünkü bunlar, Cennettedir. Yalan ve kötü işten sakınınız. Çünkü bunlar, Cehennemdedir."
Ebû Hüreyre'nin (radıyallahü anh) rivâyet ettiği hadis-i şerifte, Resûlullah efendimiz buyurdu ki: "Kim kabrimin yanında (bana) salât okursa, onu işitirim. Kim de uzakta olduğu hâlde bana salat okursa, bana ulaştırılır."
Enes bin Malik'in (radıyallahü anh) rivâyet ettiği hadis-i şerifte, Resûlullah efendimiz buyurdu ki: "Ey insanlar! Sizin kıyâmet gününde, kıyâmetin korkularından ve korku yerlerinden kurtulacak olanınız, dünyâda, bana en çok salât okuyanınızdır."
Yine onun rivâyet ettiği hadis-i şerifte, Resûlullah efendimiz buyurdu ki: "Bana salât okuyunuz. Çünkü bana salât okumak, sizin için kefârettir. Kim bana salât okursa, Allahü teâlâ da ona salât (rahmet) eder."
Sa'id bin Umeyr babasından nakletti. Resûlullah efendimiz buyurdu ki: "Kim bana cân-ı gönülden bir salât okursa, Allahü teâlâ ona on salât (merhamet) eder. Onu on derece yükseltir. Ona bir salât için on sevap yazılır."
Abdullah bin Ali bin Hasen, babası ve dedesi yoluyla, Resûlullah efendimizin şöyle buyurduğunu bildirdi: "Cimri o kimsedir ki, yanında ben anıldığım hâlde, bana salât okumaz."
Anbese bin Sa'id Kelâi bildirdi. Resûlullah efendimiz buyurdu ki: "Malının fazlasını infâk eden, sözünün fazlasını da tutan kimseye ne mutlu."
İmrân bin Hasin'in (radıyallahü anh) bildirdiği hadis-i şerifte; "Ümmetimin en hayırlıları, en üstünleri, zamanımda bulunanlardır. Onlardan sonra en hayırlıları, onlardan sonra gelenlerdir. Onlardan sonra en hayırlıları, onlardan sonra gelenlerdir. Onlardan sonra öyle insanlar gelir ki, istenmeden şahitlik ederler ve emin olmazlar. Hâin olurlar. Adaklarını yerine getirmezler. Keyiflerine, şehvetlerine düşkün olurlar" buyuruldu.

Tevekkül Eden Kimse Cömert Olur

Vehbi Tülek

Felsefecileri Kerpiçle Susturan Zat!

Vehbi Tülek

Ağlayıp Sızlamak, Derdi Belâyı Geri Çevirmez

Vehbi Tülek

Hanefî Mezhebinde Namazın Sünnetleri

Vehbi Tülek

Fakirlik Korkusu Olan Şeytana Itâat Eder

Vehbi Tülek