Cahil Din Adamları Fitne Çıkarırlar!

Cahil Din Adamları Fitne Çıkarırlar!
Mensûr bin Ammâr'ın rivâyet ettiği hadis-i şerifte, Resûlullah efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem) buyurdu ki: "Cehennem mü'mine: (Çabuk) geç! Nûrun ateşimi söndürecek der."
Diğer hadis-i şeriflerde de buyurdu ki: "Rab olarak Allah, din olarak İslâm, Peygamber olarak da Muhammed'i (aleyhisselam) kabul eden kimse imânın tadını tatmıştır."
"Allah korkusundan mü'minin kalbi ürperdiği vakit, ağacın yaprakları düşer gibi günahları dökülür."
"Bu Abdulmuttalib oğlu Abbâs'tır. Kureyş'te en cömert ve akrabalık bağlarına en saygılı olandır."
"İlmin azalması, âlimlerin azalması ile olur. Cahil din adamları, kendi görüşleri ile fetvâ vererek fitne çıkarırlar. İnsanları doğru yoldan saptırırlar."
"Dünyada adâleti gözetenler, kıyâmette, böyle davranmalarının mükafatı olarak inciden minber üzerinde otururlar."
Resûlullah efendimize "Amellerin en efdali hangisidir" diye soruldu. Buyurdu ki: "Fakirlere yemek yedirmek, tanıdığına ve tanımadığına selâm vermektir."
"Namazı şartlarına uygun olarak kılanlara, o namaz kıyâmet günü delil ve kurtuluş olur. Ona devam etmeyenler kıyâmet günü perişan olurlar."
"Cemâatle namaz kılmak için yola çıkan kimsenin, attığı her adımda bir günahı silinir ve amel defterine bir sevap yazılır."
"Allaha ve âhiret gününe imân eden, misâfirine ikram etsin. Allaha ve âhiret gününe inanan, komşusuna hürmet etsin. Allaha ve âhiret gününe imân eden, hayrı söylesin, yahut sussun."
"Cehennemden uzaklaşıp, Cennet'e girmek isteyen son nefeste kelime-i şehâdet söylesin ve kendisine yapılmasını arzu ettiği şeyleri başkasına yapsın."
"Îmânlarının selâmeti uğruna, dünyalıktan kayıplarına aldırış etmedikleri sürece; tevhid, Allahü teâlânın gazabını onlardan uzaklaştırır. Bunu yaptıkları, yani dünyalıktan olan kayıplarına üzüldükleri ve (Lâ ilahe illallah) dedikleri zaman Allahü teâlâ, yalan söylüyorsunuz, bu sözünüzde sâdık değilsiniz, buyurur."

Merkebin Yükü Nedir Bir Sor Bakalım

Vehbi Tülek

İnsanlardan Bir Sıkıntı Gelirse, Affedin!

Vehbi Tülek

İlimleriyle Dalâlete Düşen Kimseler!

Vehbi Tülek

Yaşayan Maşuktur, âşık Bir Ölüdür

Vehbi Tülek

Kalan Günlerinin Kıymetini Bil

Vehbi Tülek