Cehennemin Haram Olduğu Gözler

Cehennemin Haram Olduğu Gözler
Hazreti Aişe (radıyallahü anha) Cemel Vak'ası esnasında Basra'ya gittiğinde onunla görüşmüş, ondan birçok hadis-i şerif ve fıkıh bilgileri öğrenmiştir. Hazreti Âişe'ye kadınların hayızlı iken kılama­dıkları namazları kaza edip etmeyecek­lerini sorduğunda Hazreti Âişe, Resûlullah Efendimizin (sallallahü aleyhi ve sellem) kendilerine bu durumda orucu kaza etmelerini emrettiğini, fakat namazı kaza etmelerinin gerekmediğini söylediğini bildirmiştir. Muâze el-Adeviyye 83 (702)'de Basra'da vefat etti. Rivayet ettiği hadis-i şeriflerden bazıları:
Hazreti Âişe'nin şöyle bildirdiğini söyledi: "Resûlullah Efendimiz şu dört ameli çok severdi. İkisi, bedene âittir. Bunlar, namaz ile oruçtur. Diğer ikisi de mala âittir. Bunlar ise Cihâd ile sadakadır."
Abdullah bin Amr (radıyallahü anhüma) rivâyet etti. Resûlullah Efendimiz buyurdu ki: "Erkeklere benzeyen kadınlar, kadınlara benzeyen erkekler bizden değildir."
Abdullah İbn-i Ömer (radıyallahü anhüma) rivâyet etti: Resûlullah Efendimiz buyurdu ki: "Kıyâmet günü, miskten bir tepecik üzerinde üç kişi bulunur. Bunlar, insanlar korktuğu zaman korkmazlar. Birisi: Kur'ân-ı kerimi öğrenip, sırf Allahü teâlânın rızâsını ve O'nun vereceği mükâfatları düşünerek cemâate imam olur. Diğeri; her gün beş namaz vakti için beş kerre Allahü teâlânın rızâsı için ezan okuyan. Sonuncusu: Bir köledir ki, köle oluşu, onu, Rabbine ibâdetten alıkoymamıştır."
Yine Abdullah İbni Ömer bildirmiştir: Biz Resûlullah Efendimiz ile namaz kılıyorduk. Bu sırada birisi geldi "Allahü Ekber kebiran velhamdülillahi kesiran ve sübhânallahü bükreten ve asilâ" dedi. Bunun üzerine Resûlullah Efendimiz "Bunları kim söyledi?" buyurunca, o zât "Ben Yâ Resûlallah!" dedi. O zaman Resûlullah Efendimiz "Ben taaccüp ettim. Bu sözler yüzünden, semâ (gök) kapıları açıldı" buyurdu. Resûlullah Efendimizden bunu duyduğumdan beri bu sözleri hiç bırakmadım."
Atâ bin Ebi Rebâh'dan (radıyallahü anh) rivâyet etti. Resûlullah Efendimizden duydum. Buyurdular ki: "Üç göze Cehennem haramdır. Allah korkusundan ağlayan, haramlara bakmayan, Allah yolunda uyumayan gözler" buyurdular.

İnsanlardan Bir Sıkıntı Gelirse, Affedin!

Vehbi Tülek

İlimleriyle Dalâlete Düşen Kimseler!

Vehbi Tülek

Yaşayan Maşuktur, âşık Bir Ölüdür

Vehbi Tülek

Kalan Günlerinin Kıymetini Bil

Vehbi Tülek

Tamah Eden, Dâimâ Sıkıntı Içinde Yaşar!

Vehbi Tülek