Celal Bekrî

Celal Bekrî
Namazları ta'dil-i erkâna riayet ederek kılmağa çalışmalı, rükû ve secdeleri, (Kavme)yi, yani rükûdan kalkıp dikilmeği ve (Celse)yi, yani iki secde arasında oturmayı iyi yapmalıdır. Peygamber Efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem): "En büyük hırsız, kendi namazından çalan kimsedir" buyurdu. "Yâ Resûlallah! Bir kimse, kendi namazından nasıl çalar?" diye sordular. "Namazın rükû ve secdelerini tam yapmamakla" buyurdu. Bir defa da buyurdu ki: "Rükû ve secdelerde belini yerine yerleştirip biraz durmayan kimsenin namazını Allahü teâlâ kabul etmez." Peygamber Efendimiz bir kimseyi namaz kılarken rükû ve secdelerini tam yapmadığını görüp, "Sen namazlarını böyle kıldığın için, Muhammedin'in (aleyhissalâtü vesselâm) dininden başka bir dinde olarak ölmekten korkmuyor musun?" buyurdu. Yine buyurdu ki: "Sizlerden biriniz namaz kılarken, rükûdan sonra tam kalkıp dik durmadıkça ve ayakta her uzuv yerine yerleşip durmadıkça namazı tamam olmaz." Bir kerre de buyurdu ki: "İki secde arasında dik oturmadıkça namazınız tamam olmaz."
Bir gün Peygamber Efendimiz birini namaz kılarken, namazın ahkâm ve erkânına riayet etmediğini, rükûdan kalkınca, dikilip durmadığını ve iki secde arasında oturmadığını görüp, buyurdu ki: "Eğer namazlarını böyle kılarak ölürsen, kıyamet günü, sana benim ümmetimden demezler."
Ebû Hüreyre "radıyallahü anh" buyurdu ki: "Altmış sene bütün namazlarını kılıp da, hiçbir namazı kabul olmayan kimse, rükû ve secdelerini tam yapmayan kimsedir."
Zeyd ibni Vehb birini namaz kılarken rükû ve secdelerini tam yapmadığını gördü. Yanına çağırıp, "Ne kadar zamandır böyle namaz kılıyorsun" dedi. "Kırk sene" deyince, "Sen kırk senedir namaz kılmamışsın. Ölürsen Peygamber Efendimizin dini üzere ölmezsin" dedi.

Merkebin Yükü Nedir Bir Sor Bakalım

Vehbi Tülek

İnsanlardan Bir Sıkıntı Gelirse, Affedin!

Vehbi Tülek

İlimleriyle Dalâlete Düşen Kimseler!

Vehbi Tülek

Yaşayan Maşuktur, âşık Bir Ölüdür

Vehbi Tülek

Kalan Günlerinin Kıymetini Bil

Vehbi Tülek