Cenazeyi Definde Gecikmemeli

Cenazeyi Definde Gecikmemeli
"Cenazeyi götürmede acele ediniz! Eğer sâlih bir kimse ise, onu hayra yaklaştırmış olursunuz. Eğer böyle değilse, (zâten işin sonu) kötüdür. (Bir an evvel) onu, boyunlarınızdan atmış olursunuz."

Hazreti Âişe "radıyallahü anha" şöyle anlatır: Şiddetli bir rüzgâr estiği vakit, Resûlullah Efendimiz (sallallahü teâlâ aleyhi ve sellem) "Allahım! Senden, bunun, (rüzgârın) hayrını ondaki şeyin hayrını ve onun gönderildiği vazifenin hayrını diliyorum. Bunun (rüzgârın) şerrinden, ondaki şeyin şerrinden ve onun gönderildiği vazifenin şerrinden sana sığınıyorum" buyururdu. Hava bulutlandığı vakit rengi değişir, (yerinde duramayıp içeri) girer çıkar, (öteye beriye) gider gelirdi. Yağmur yağdığı vakit ise açılırdı. Ben, bunu O'nun yüzünden anlardım. Kendisine sebebini sorduğumda; "Yâ Âişe! Belki bu bulut Ad kavminin dediği gibi (bir azap) olur. Onu vadilerine doğru gelen bir bulut hâlinde görünce, (Bu bize yağmur verecek bir buluttur) dediler..."

"Yağmur suyu veya nehir, dere suyu ile sulanan arazinin mahsulünden uşur (yani onda bir), hayvanla sulanan arazinin mahsulünden ise yarım uşur (yani yirmide bir) vardır."

"Sizden birinizin, (ormana gidip) odun toplaması ve onu sırtına yüklenerek getirip satması, kendisine bir şey verilsin veya verilmesin, bir kişiye el açmaktan daha hayırlıdır."

"İhtiyarın kalbi, iki şeyi sevmek husûsunda gençtir: 1- Çok yaşamak, 2- Malı sevmek.."

"Mümin, müminin kardeşidir. Bir mümin için, kardeşinin üzerine satış yapması ve vazgeçmedikçe, dünürlüğü üzerine dünür göndermesi helâl olmaz." Hayber fethedilince, Yahudiler Resûlullah Efendimizden "sallallahü teâlâ aleyhi ve sellem" Hayber'de çıkan meyve ve ekinin yarısını vermek şartı ile çalışmak üzere kendilerini orada bırakmasını istediler. Bunun üzerine Resûlullah Efendimiz (sallallahü teâlâ aleyhi ve sellem) "Bu şartla dilediğiniz müddetçe sizi burada bırakıyorum..." buyurdu.

"Kim kalbinden sadâkat ve ihlâs ile (Lâ ilahe illallah) derse, ona Cennet vâcib olur."

"Allah için tevâzu ve alçak gönüllülük göstereni, Allah yükseltir. Kibir edeni de Allah alçaltır. Allah'ı çok zikredeni Allah sever."

Merkebin Yükü Nedir Bir Sor Bakalım

Vehbi Tülek

İnsanlardan Bir Sıkıntı Gelirse, Affedin!

Vehbi Tülek

İlimleriyle Dalâlete Düşen Kimseler!

Vehbi Tülek

Yaşayan Maşuktur, âşık Bir Ölüdür

Vehbi Tülek

Kalan Günlerinin Kıymetini Bil

Vehbi Tülek