Duanın Kabul Olması Için

Duanın Kabul Olması Için
Alışveriş bilgilerini öğrenmeden ticâret yapmak helâl olmaz. Her tacirin bir fıkıh âlimi bulup, işlerini buna danışarak yapması, böylece fâizden ve fâsid alışverişten kurtulması lâzımdır. Helale ve harama çok dikkat etmelidir. Bu da ancak alışveriş bilgilerini öğrenmekle olur. Mü'minûn sûresi, elliikinci âyetinde meâlen, (Ey Peygamberlerim "salevâtullahi aleyhim ecma'in". Helal ve temiz yiyiniz ve bana layık ibadetler yapınız!) buyuruldu.

Resûlullah "sallallahü aleyhi ve sellem" bunun için, (Helâl kazanmak her Müslümâna farzdır) buyurdu. Ve buyurdu ki: (Bir kimse, hiç harâm karıştırmadan, kırk gün helâl yerse, Allahü teâlâ, onun kalbini nûr ile doldurur. Kalbine, nehirler gibi hikmet akıtır. Dünya muhabbetini, kalbinden giderir.)

Sa'd bin Ebi Vakkâs "radıyallahü anh" dedi ki: (Yâ Resûlallah "sallallahü aleyhi ve sellem" dua buyur da, Allahü teâlâ, benim her duâmı kabûl etsin!) Cevâbında buyurdular ki: (Duânın kabul olması için, helal lokma yiyiniz!) Bir hadis-i şerifte, (Çok kimse vardır ki, yedikleri ve giydikleri haramdır. Sonra ellerini kaldırıp duâ ederler. Böyle dua, nasıl kabûl olunur?)

Bir kere de buyurdu ki: (Harâm yiyenlerin ne farzları, ne de sünnetleri kabul olmaz). [Yani sevabına kavuşamazlar.]

Yine buyurdu ki: (On liralık elbisenin, bir lirası haram olsa, o elbise ile kılınan namazlar kabul olmaz.)

Yine buyurdu ki: (Harâm ile beslenen vücudun ateşte yanması daha iyidir.)

Yine buyurdu ki, (Malın helâlden mi, harâmdan mı geldiğini düşünmeyenler, Cehenneme, neresinden atılırsa atılsınlar, Allahü teâlâ, onlara acımayacaktır.)

Yine buyurdu ki: (İbadet on kısmdır, dokuz kısmı, helâl kazanmaktır.)

Bir defa da buyurdu ki: (Helal kazanmak için yorulup, evine dönen kimse, günahsız olarak yatar. Allahü teâlânın sevdiği kimse olarak kalkar.)

Yine buyurdu ki: (Allahü teâlâ buyuruyor ki; haramdan kaçınanlara hesap sormaya utanırım.) Ve buyurdu ki: (Bir dirhem faiz [almak ve vermek], otuz zinâdan daha günahtır). Ve buyurdu ki: (Haram maldan verilen sadaka kabul edilmez. Saklanırsa, Cehenneme gidinceye kadar, ona yolluk olur.)

Merkebin Yükü Nedir Bir Sor Bakalım

Vehbi Tülek

İnsanlardan Bir Sıkıntı Gelirse, Affedin!

Vehbi Tülek

İlimleriyle Dalâlete Düşen Kimseler!

Vehbi Tülek

Yaşayan Maşuktur, âşık Bir Ölüdür

Vehbi Tülek

Kalan Günlerinin Kıymetini Bil

Vehbi Tülek