Dünyada Iken Cennet Ile Müjdelenenler

Dünyada Iken Cennet Ile Müjdelenenler
Abdullah bin Ebû Safvân'ın (radıyallahü anh) rivâyet ettiği bir hadis-i şerifte buyuruldu ki: "Benim Eshâbımdan iki kişi vardır ki; biri yumuşaklıkla, diğeri de sertlikle emreder. Her ikisi de isâbet edicidir. Bunlar, Ebû Bekr ile Ömer'dir."
Abdullah İbn-i Ömer'in (radıyallahü anhümâ) rivâyet ettiği bir hadis-i şerifte buyuruldu ki: "Her peygamberin iki emin veziri vardır. Benim semâ ehlinden iki vezirim Cebrâil ile Mikâil aleyhisselâm ve yerdeki iki eminim ve vezirim ise, Ebû Bekir ile Ömer'dir."
Ebû Sa'id-i Hudri'nin (radıyallahü anh) rivâyet ettiği bir hadis-i şerifte buyuruldu ki: "Eshâbımın hiçbirine dil uzatmayınız. Onların şanlarına yakışmayan bir şey söylemeyiniz! Nefsim yed-i kudretinde olan Allahü teâlâya yemin ederim ki, sizin biriniz Uhud Dağı kadar altın sadaka verse, Eshâbımdan birinin bir müd arpası kadar sevap alamaz."
Zeyd bin Erkam şöyle anlatıyor: "Resûlullah (sallallahü aleyhi ve sellem) bir gün beni, kendilerini Cennet ile müjdelemem için Ebû Bekir, Ömer ve Osman'a (radıyallahü anhüm) gönderdi."
Abdullah İbni Abbâs hazretlerinin bildirdiği bir hadis-i şerifte buyuruldu ki: "Ben ilmin şehriyim, Ali onun kapısıdır."
Abdullah İbni Ömer (radıyallahü anhümâ) şöyle anlatıyor: Resûlullah efendimiz Hazreti Ali'ye buyurdu ki: "Ey Ali! Sen Cennettesin. Ey Ali! Sen Cennettesin. Ey Ali! Sen Cennettesin."
Ebû Hamra'nın (radıyallahü anh) rivâyet ettiği bir hadis-i şerifte, Resûlullah efendimiz buyurdu ki: "Âdem aleyhisselâmın ilmini, Nûh aleyhisselâmın anlayışını, İbrâhim aleyhisselâmın hilmini, Yahyâ bin Zekeriyyâ aleyhisselâmın zühdünü görmek isteyen, Ali bin Ebi Tâlib'e baksın."
Hazreti Huzeyfe'nin rivâyet ettiği bir hadis-i şerifte buyuruldu ki: "Allahü teâlâ, İbrâhim aleyhisselâmı dost edindiği gibi, beni de dost edindi. Cennette benim köşküm ile İbrâhim aleyhisselâmın köşkü karşı karşıyadır, ikisinin arasında Ali bin Ebi Tâlib'in köşkü vardır."
Bir hadis-i şerifte buyuruldu ki: "Cehenneme girmesi lâzım gelen yetmiş bin günahkâr Müslüman, Osman'ın şefaati ile, sualsiz, hesapsız Cennete girecektir."

Tevekkül Eden Kimse Cömert Olur

Vehbi Tülek

Felsefecileri Kerpiçle Susturan Zat!

Vehbi Tülek

Ağlayıp Sızlamak, Derdi Belâyı Geri Çevirmez

Vehbi Tülek

Hanefî Mezhebinde Namazın Sünnetleri

Vehbi Tülek

Fakirlik Korkusu Olan Şeytana Itâat Eder

Vehbi Tülek