Ebân Bin Osman Bin Affân

Ebân Bin Osman Bin Affân

Ukbe bin Âmir'in rivâyet ettiği hadis-i şerifte, Peygamber efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem) "Kim güzelce, şartlarına uygun bir abdest alır, sonra gaflette olmaksızın ve ciddi olarak namaz kılarsa, bu abdest ve namaz, önceki günahlarına keffâret olur" buyurdu. Ubâde bin Sâmit'in (radıyallahü anh) rivayet ettiği hadis-i şerifte, Peygamber efendimiz, "Kim beş vakit namazın abdestini güzelce alır, rûkû'larını, secdelerini ve huşû'larını güzelce yaparsa, onun için Allahü teâlânın katında, ona azap verilmeyeceğine dair bir ahid yazılır. Kim de böyle yapmazsa, Allahü teâlâ dilerse ona azap eder, dilerse onu af ve mağfiret eder" buyurdu.
Ebû Umâme Bâhili'nin rivâyet ettiği hadis-i şerifte, Peygamber efendimiz, "Geceyi namaz kılarak geçiriniz. Çünkü bu, sizden önceki salihlerin âdeti, Rabbinize yakınlık, günahlara kefâret ve günahlardan uzaklaştırıcıdır" buyurdu. Muâz bin Cebel (radıyallahü anh), Resûlullah efendimizin "(Onlar) yataklarından kalkarlar" (Secde-16) âyet-i kerimesi hakkında, bunun geceyi namaz ile geçirmek olduğunu, buyurduğunu bildirdi.
Ebû Hüreyre'nin (radıyallahü anh) rivâyet ettiği hadis-i şerifte, Resûlullah efendimiz "Kim hanımını geceleyin kaldırıp, beraberce iki rek'at namaz kılarlarsa, zikredenler arasına yazılırlar" buyurdu.
İbn-i Mes'ud'un (radıyallahü anh) rivâyet ettiği hadis-i şerifte ise, Peygamber efendimiz, "Gece namazının gündüz kılınan namaza üstünlüğü, gizli olarak verilen sadakanın, açıktan verilen sadakadan üstünlüğü gibidir" buyurdu. Resûlullah efendimiz, nafile namaz kılarak Allahü teâlâya münâcaat, O'na huşû' ve huzûrunda hudûdan lezzet alırdı. Allahü teâlâ Kur'ân-ı kerimde meâlen: "Bir de, sabır ve namazla Allahü teâlâdan yardım isteyin; gerçi bu (nefsinize) ağır gelir, fakat huşû sahibi kimselere değil" (Bekâra-45) buyurdu.

Merkebin Yükü Nedir Bir Sor Bakalım

Vehbi Tülek

İnsanlardan Bir Sıkıntı Gelirse, Affedin!

Vehbi Tülek

İlimleriyle Dalâlete Düşen Kimseler!

Vehbi Tülek

Yaşayan Maşuktur, âşık Bir Ölüdür

Vehbi Tülek

Kalan Günlerinin Kıymetini Bil

Vehbi Tülek