Ebû Ca’fer Gırnatî

Ebû Ca’fer Gırnatî

"Kur'ân-ı kerimi okuyunuz. Çünkü o, kıyâmet gününde eshâbına şefaatçi olarak gelecektir."

"Oruç ve Kur'ân-ı kerim, kula şefaat eder. Oruç; 'Yâ Rabbi! Ben onu, gündüz yemekten içmekten menettim. Beni onun hakkında şefaatçi kıl' der, Kur'ân-ı kerim; 'Yâ Rabbi! Ben onu geceleyin uykudan menettim. Beni onun hakkında şefaatçi kıl' der. İkisi de ona şefaat ederler."

"Allahü teâlânın en sevdiği iş, elbise vererek veya doyurarak veya başka ihtiyâcını karşılayarak, bir mü'mini sevindirmektir."

"Merhamet ediniz ki, merhamet olunasınız. Affedip bağışlayınız ki, siz de bağışlanasınız."

"Kim bir kimseyi Allah için sever ve; 'Ben seni Allah için seviyorum' derse, ikisi de Cennete girer. Allah için seven kimse, sevdiği kimseden derece bakımından daha yüksektir."

"Kim Allah için sever, Allah için buğzeder, Allah için verir, Allah için mâni olursa, onun imânı kemâle ermiştir."

"Birbirinize selâm veriniz! Birbirinize yiyecek ikram ediniz! Akrabanızın haklarını gözetiniz! Gece herkes uyurken namaz kılınız! Bunları yaparak, selâmetle Cennete giriniz."

"Ey Allahın Resûlü! Cennete girmeme vesile olacak bir şey söyler misiniz?" diye soran bir Sahâbiye, Resûlullah (sallallahü aleyhi ve sellem) "Hoş sözlü olmak, selâm vermek ve yemek yedirmek" buyurdu.

"İki Müslüman karşılaşıp müsâfeha ederlerse, Allahü teâlâ, onlar ayrılmadan önce günahlarını af ve mağfiret buyurur."

"İki Müslüman karşılaşıp, biri diğerine selâm verdiği zaman, ikisinden Allahü teâlânın en sevdiği, arkadaşına daha güleryüzlü olanıdır. Müsâfeha ettikleri zaman ikisinin üzerine Allahü teâlânın rahmeti iner. (inen yüz rahmetten) doksan tanesi müsâfehaya başlayana, on tanesi, kendisiyle müsâfeha edilenedir."

"Kardeşini güleryüzle karşılamak şeklinde bile olsa, hiçbir iyiliği aşağı görme."

"Kardeşine güleryüz göstermen sadakadır, iyiliği emredip, kötülükten alıkoyman sadakadır. Dalâlet üzere bulunan birisine doğru yolu göstermen senin için sadakadır. Taş ve diken (gibi eziyet veren şeyleri) yoldan uzaklaştırman sadakadır. Kovandaki suyu, kardeşinin kovasına doldurman sâdakadır."

İnsanlardan Bir Sıkıntı Gelirse, Affedin!

Vehbi Tülek

İlimleriyle Dalâlete Düşen Kimseler!

Vehbi Tülek

Yaşayan Maşuktur, âşık Bir Ölüdür

Vehbi Tülek

Kalan Günlerinin Kıymetini Bil

Vehbi Tülek

Tamah Eden, Dâimâ Sıkıntı Içinde Yaşar!

Vehbi Tülek