Ebû Kılâbe Cermî

Ebû Kılâbe Cermî

Hadis-i kudside buyuruldu ki: "Kim benim veli kuluma düşmanlık yaparsa ona harp ilân ederim."
Ebû Şüreyh Hınâi'nin (radıyallahü anh) bildirdiği hadis-i şerifte, Resûlullah efendimiz (sallallahü teâlâ aleyhi ve sellem) buyurdu ki: "Allah'a ve ahiret gününe inanan kimse, komşusuna iyilik etsin. Allah'a ve ahiret gününe inanan kimse misafirine ikramda bulunsun. Allah'a ve ahiret gününe inanan kimse, ya hayır söylesin veya sussun."
Ebû Hüreyre'nin (radıyallahü anh) bildirdiği hadis-i şerifte buyuruldu ki: "Zenginlik, çok mal toplamak değildir. Esas zenginlik, nefsinden gani (gönlü zengin) olmak ve kanaat sahibi olmaktır."
Ebû Sa'id'in bildirdiği hadis-i şerifte, Resûlullah efendimiz buyurdu ki: "Peygamberlerin (aleyhimüsselam) sonuncusuyum, övünmüyorum. Ben Abdullah'ın oğlu Muhammed'im. Allahü teâlâ insanları yarattı. Beni insanların en iyisinde yarattı. Allahü teâlâ insanları fırkalara (kavimlere, ırklara) ayırdı. Beni en iyisinde bulundurdu. Sonra bu en iyi fırkayı kabilelere (cemaatlere) ayırdı. Beni, en iyisinde bulundurdu. Sonra, bu cemaati evlere ayırdı. Beni, en iyi evden (yani aileden) dünyaya getirdi. İnsanların en iyisiyim. En iyi ailedenim. Kıyamette herkes sustuğu zaman ben söyleyeceğim. Kimsenin kımıldayamadığı vakitte onlara şefaat ediciyim. Kimsede ümit kalmadığı bir zamanda onlara müjde vericiyim. O gün her iyilik, her türlü yardım, her kapının anahtarı bendedir. Livâ-i hamd benim elimdedir. İnsanların en hayırlısı, en cömerdi, en iyisiyim. O gün emrimde binlerce hizmetçi vardır. Kıyamet günü Peygamberlerin imamı, hatibi ve hepsine şefaat edici benim. Bunları, övünmek için söylemiyorum. (Hakikati bildiriyorum. Hakikati bildirmek vazifemdir. Bunları söylemezsem, vazifemi yapmamış olurum.)"

Merkebin Yükü Nedir Bir Sor Bakalım

Vehbi Tülek

İnsanlardan Bir Sıkıntı Gelirse, Affedin!

Vehbi Tülek

İlimleriyle Dalâlete Düşen Kimseler!

Vehbi Tülek

Yaşayan Maşuktur, âşık Bir Ölüdür

Vehbi Tülek

Kalan Günlerinin Kıymetini Bil

Vehbi Tülek