Ebül-hasan Cûsukî Hazretleri

Ebül-hasan Cûsukî Hazretleri
"Âlimlerin bozulmasının alâmeti ikidir: Biri, bildiklerini yapmazlar, bilmedikleriyle amel ederler. İkincisi, yapmamaları emredilen şeyleri yaparlar."
"Faydasız söz söylemek ve herkesle haşir-neşir olmak, Allahtan yüz çevirmenin alâmetidir."
"Bir kimsenin Cehennemlik olduğu, üç şeyde açıkça görülür: Kendisine ilim verilir, amelden mahrûm edilir. Amel verilir, ihlâstan mahrum edilir. Allah adamlarının sohbetleri ile şereflenir, onlara hürmet etmez."
"İlim yükseltir, cehâlet alçaltır."
"Sabır şecâat, yalan âcizlik, doğruluk kuvvettir."
"İslâmiyetin emir ve yasaklarını öğreterek, seni yanlış yollara düşmekten sakındıracağını bilmediğin kimselerle arkadaşlık etme!"

ÎMÂN, SÖZ VE AMEL...
"Sünnete uymakta sabırlı ol. Daha önce yaşamış olan büyüklerin durduğu yerde dur. Söylediklerini söyle, sakındıklarından sen de sakın. Onların yoluna gir. Îmân sözle, söz amelle, bunların üçü (imân-söz-amel) ise ancak Peygamberimizin bildirdiklerine uygun ise doğrudur. Büyüklerimiz, imânı amelden, ameli de imândan ayırmazlardı. Îmân bunların hepsini içine alan bir isimdir. Amel de imânı doğrular. Kim diliyle inandığını söyler, fakat, kalbiyle inanmaz, ameliyle de inancını ve sözünü doğrulamazsa, onun imânı kabûl edilmez. Âhirette zarara uğrayanlardan olur."
Ebü'l-Hasan Cûsuki hazretleri, vefatın yakın söylediği şu şiiri söyledi:
"Gözlerimin göremediğini gören kalbim seni arzuluyor/Gönlüme ümid etme ve isteme arzusunu sen verdin/Bana bu isteği verdiğin gibi, isteyeceğimi de bilmektesin/Kalbim, yalnız seni istiyor ve ben, gönlümde senden başkasına yer ayırmadım."

Kalan Günlerinin Kıymetini Bil

Vehbi Tülek

Tamah Eden, Dâimâ Sıkıntı Içinde Yaşar!

Vehbi Tülek

İmândan Güzel Bir Nîmet Yoktur

Vehbi Tülek

Günah Işlemek, Ölümü Unutmanın Alâmetidir

Vehbi Tülek

Ahiret Yolculuğundan Gâfil Olan Zavallıdır!

Vehbi Tülek