Ebû Muhammed Serahsî

Ebû Muhammed Serahsî

Ebu Hüreyre (radıyallahü anh) buyurdu ki: "Unutmaktan korkan kimse, Resulullah'a (sallallahü teâlâ aleyhi ve sellem) çok salevat okusun."

Ebû Hüreyre'nin (radıyallahü anh) bildirdiği bir hadis-i şerifte buyuruldu ki: "Ümmetimin hepsi Cennete girecektir. Ancak imtina edenler girmeyecektir." Yâ Resûlallah! Kimler imtina eder, (imtina edenler kimlerdir?) diye suâl edildiğinde; "Her kim bana itaat ederse, Cennete girecektir. Her kim de bana âsi olursa, o da (davetimi kabûlden ve emirlerime itaatten) imtina etmiş olur (ve Cennete giremez)" buyurdu.

Yine Ebû Hüreyre'nin (radıyallahü anh) bildirdiği bir hadis-i şerifte; "Her işittiğini söylemesi, kişiye yalan olarak kâfidir" buyuruldu.

Yine Ebû Hüreyre'nin (radıyallahü anh) bildirdiği bir hadis-i şerifte buyuruldu ki: "Bir kimse hidâyet olan bir yola davet etse, o yola girenlerin bütün hayırları, (diğerlerininkinden bir eksilme olmamak üzere) kendisine de yazılır. Kim de bir sapıklığa davet ederse, (diğerlerinin günahlarından bir eksilme olmamak üzere) ona da kendisine tâbi olanların günahlarının bir misli verilir."

Enes bin Mâlik (radıyallahü anh) şöyle anlatır: "Resulullah bana buyurdu ki: Ey oğul! Eğer hiç kimseye karşı kalbinde gışş (bir kimseye kin beslemek, hile yapmak, aldatmak) bulunmadan sabaha ve akşama girebiliyorsan bunu yap! Ey oğul! Bu benim sünnetimdendir. Benim sünnetimi seven, beni sevmiş olur. Beni seven, Cennette benimle berâber olur."

Mu'âz bin Cebel'in (radıyallahü anh) bildirdiği bir hadis-i şerifte buyuruldu ki: "Şeytan insanın kurdudur. Kenarda köşede kalmış, sürüden ayrılmış koyunu kurt yakaladığı gibi, şeytan da cemâatten ayrılanları yakalar. Sakın cemâatten ayrılmayın!"

Abdullah İbni Mes'ûd'un (radıyallahü anhümâ) bildirdiği bir hadis-i şerifte buyuruldu ki: "İlim öğreniniz. Onu insanlara öğretiniz. Ferâizi öğreniniz. Onu insanlara öğretiniz. Kur'ân-ı kerimi öğreniniz. Onu insanlara öğretiniz. Çünkü ben vefât edince, ilim noksanlaşır, fitneler ortaya çıkar. Hattâ iki kişi bir mes'ele hakkında ihtilâf ederler de, bu husûsta aralarını bulacak birisini bulamazlar."

İlimleriyle Dalâlete Düşen Kimseler!

Vehbi Tülek

Yaşayan Maşuktur, âşık Bir Ölüdür

Vehbi Tülek

Kalan Günlerinin Kıymetini Bil

Vehbi Tülek

Tamah Eden, Dâimâ Sıkıntı Içinde Yaşar!

Vehbi Tülek

İmândan Güzel Bir Nîmet Yoktur

Vehbi Tülek