Ebu Salih El-müezzin

Ebu Salih El-müezzin
Abdullah bin Ömer (radıyallahü anh) Resûlullah Efendimizin (sallallahü aleyhi ve sellem) şöyle buyurduğunu rivayet etmiştir: "Kim namaza devam ederse onun için namaz Kıyamet Gününde kurtuluş, burhan ve nur olur. Kim de devam etmez ise onun ne kurtuluşu, ne burhanı ve ne de nuru olur. Kıyamet Günü de Karun, Firavun, Hâmân ve Ubey bin Halef ile beraber olur."
Ebu Katâde (radıyallahü anh) Resûlullah Efendimizin şöyle buyurduğunu rivayet etmiştir: "Allahü teala şöyle buyurdu: Ben kullarıma beş vakit namazı farz kıldım ve kendi katımda da şu sözü verdim ki kim bu beş vakit namazı vaktine riayet ederek kılarsa onu cennete koyarım. Kim de buna riayet etmez ise benim katımda onun için bir söz yoktur."
Ebu Hureyre (radıyallahü anh) Resûlullah Efendimizin şöyle buyurduğunu rivayet etmiştir: "Ne dersiniz. Sizin birinizin kapısında bir nehir olsa da ondan her gün beş defa yıkansa onun kirinden bir şey kalır mı?" Oradakiler; "Hayır, onun kirinden bir şey kalmaz" dediler. Resûlullah Efendimiz şöyle buyurdu: "İşte beş vakit namaz da böyledir. Allah onlarla hataları yok edip siler."
Amr bin Said anlatır: "Osman (radıyallahü anh)'ın yanında idim. Abdest almak için su istedi ve şöyle dedi: Resûlullah Efendimizi şöyle derken işittim: (Hiçbir Müslüman kişi yoktur ki ona farz namazın vakti gelir de namazın abdestini, huşuunu, rükusunu güzelce yapsın da, namazdan önceki büyük günah işlemediği haldeki diğer günahlarını örtmesin . Bu durum her zaman için de böyledir.)"
Osman bin Affan (radıyallahü anh) Resûlullah Efendimizden şöyle rivayet etmiştir: "Kim cemaatle yatsı namazını kılarsa, sanki gecenin yarısını ihya etmiş gibidir. Kim de cemaatle sabah namazını kılarsa sanki gecenin tümünü ihya etmiş gibidir."

İnsanlardan Bir Sıkıntı Gelirse, Affedin!

Vehbi Tülek

İlimleriyle Dalâlete Düşen Kimseler!

Vehbi Tülek

Yaşayan Maşuktur, âşık Bir Ölüdür

Vehbi Tülek

Kalan Günlerinin Kıymetini Bil

Vehbi Tülek

Tamah Eden, Dâimâ Sıkıntı Içinde Yaşar!

Vehbi Tülek