Ebû Zekeriyyâ El-mevsılî

Ebû Zekeriyyâ El-mevsılî

"Mü'minin firâsetinden sakınınız. Çünkü o, Allahü teâlânın nûru ile bakar."

"Ümmetimden hak üzere bulunan bir taife kıyâmete kadar bulunacaktır."

"Allahü teâlâ, sünnet-i seniyyeye yapışan kulunu Cennete sokar."

"Kıyâmet gününde kişinin amel defteri, yazılmış olarak kendisine verilir. O kimse, amel defterinde dünyada iken yapmadığı birtakım iyiliklerin yazılı olduğunu görür. 'Yâ Rabbi! Bu iyilikler nereden buraya yazıldı?' der. Allahü teâlâ da, 'İnsanlar seni gıybet ediyorlardı. Sen ise bunu bilmiyordun. Bu iyilikler, sana bu sebeple verildi' buyurur."

"Birinin yanında Müslüman kardeşi gıybet edilir de, o kimse, gıybet edilen Müslüman kardeşine yardım etmeye gücü yettiği hâlde yardım etmezse, Allahü teâlâ onu dünyada ve âhirette zelil eder." "Kim dünyada Müslüman kardeşinin ırzını korursa, Allahü teâlâ onun vücudunu Cehennem ateşinden koruyacak bir melek yaratır." "Allahü teâlâ bir kulu sevdiği zaman, 'Ey Cebrâil! Rabbin filancayı seviyor, sen de onu sev' buyurur."

Resûlullah efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem);

"Benden sonra peygamberlik yoktur. Fakat mübeşşirât devam eder" buyurunca, Eshâb-ı Kirâm; "Mübeşşirât nedir, ey Allahın Resûlü?" diye sordular. Resûlullah efendimiz; "Müslümanın gördüğü veya ona gösterilen güzel rüyâlardır" buyurdu. "Rüyâda beni gören kimse, uyanıklık hâlinde beni gören kimse gibidir. Çünkü şeytan benim sûretime giremez."

"Allahü teâlâ, hakkında hayır murâd ettiği kimseyi, dinde fakih yapar." "Dinde fıkıhtan daha faziletli bir şey ile ibâdet edilmez. Bir fakih, şeytana bin âbidden daha şiddetlidir." "Her şeyin bir direği vardır. Bu dinin direği de fıkıhtır." "Âlimlerle oturmak ibâdettir."

Resûlullah efendimiz, Abdullah bin Abbâs (radıyallahü anhüma) için; "Allahım! Onu dinde fakih eyle. Ona te'vili öğret" diye duâ buyurdular. "Allahü teâlâ dünyaya rağbet etmeyenin kalbine hikmet koyar, diliyle hikmet konuşturur. Ona, dünyanın hastalığını ve kusurunu ve onun ilâcını gösterir. Onu sâlim olarak dünyadan çıkarıp, Cennete koyar." "Dünyâya rağbet etmemek, kalbe ve bedene rahatlık verir."

Sâlih Rüyâlar Görmekle Meşhur Olan Zat

Vehbi Tülek

Merkebin Yükü Nedir Bir Sor Bakalım

Vehbi Tülek

İnsanlardan Bir Sıkıntı Gelirse, Affedin!

Vehbi Tülek

İlimleriyle Dalâlete Düşen Kimseler!

Vehbi Tülek

Yaşayan Maşuktur, âşık Bir Ölüdür

Vehbi Tülek