Ebü’l-fadl Bin Seleme

Ebü’l-fadl Bin Seleme
Seyyid-i kâinât "sallallahü teâlâ aleyhi ve sellem" buyurdu ki: "Allahü teâlâ, bana dört kimseyi sev diye emretti. Onları kendisinin de sevdiğini bildirdi" Onların ismlerini bize söyler misiniz denildiğinde, "Ali
onlardandır, Ali onlardandır, Ali onlardandır, Ebû Zer, Mikdâd ve Selmân" buyurdu. Berâ bin Âzib (radıyallahü anh) diyor ki: Resûlullah efendimiz bir gün oturmuştu. Buyurdu ki: "Yâ Rabbi! Ben Hasan'ı seviyorum, sen de sev ve onu sevenleri de sev." Hazreti Ebû Bekr (radıyallahü anh) diyor ki: Resûlullah efendimizin yanında imam-ı Hasan vardı. Bir kere bize, bir kere Hasan'a (radıyallahü anh) bakarak; "Benim bu oğlum seyyiddir, efendidir. Ümit ederim, beklerim ki, Allahü teâlâ, onun ile, Müslümanlardan iki fırkanın arasını bulur" [Yani Müslümanlardan iki fırka sulhederler] buyurdu.
Üsâme bin Zeyd (radıyallahü anh)diyor ki: Peygamber efendimizi "sallallahü teâlâ aleyhi ve sellem" gördüm. Hasan ve Hüseyin mübarek kucağında oturuyorlardı. Buyurdu ki: "Bu ikisi, benim oğullarımdır ve kerimemin oğullarıdır. Yâ Rabbi! Ben bunları seviyorum. Sen de sev ve bunları sevenleri de sev!"
Enes (radıyallahü anh)diyor ki: Resûlullah efendimize "Ehl-i beytin içinden en çok kimi seviyorsunuz?" diye sordular. Buyurdu ki: "Hasan ile Hüseyin'i." Ebû Hüreyre (radıyallahü anh)diyor ki: Peygamberimiz imam-ı Ali'ye (radıyallahü anh) karşı buyurdu ki: "Fâtıma bana senden daha sevgilidir. Sen bana, ondan daha azizsin! [yani kıymetlisin]" Ebû Hüreyre (radıyallahü anh) diyor ki: Resûlullah efendimiz buyurdu ki: "Sizin iyileriniz, benden sonra Ehl-i beytime iyilik edenlerdir." İmâm-ı Ali (radıyallahü anh) diyor ki: Resûlullah efendimiz (sallallahü aleyhi ve selem) buyurdu ki: "Ehl-i beytime iyilik edenlere, kıyâmet günü şefaat ederim!" Yine imam-ı Ali (radıyallahü anh)diyor ki: Resûlullah efendimiz buyurdu ki: "Sırat köprüsünden ayakları kaymadan geçenler, Ehl-i beytimi ve Eshâbımı çok sevenlerdir."

Tevekkül Eden Kimse Cömert Olur

Vehbi Tülek

Felsefecileri Kerpiçle Susturan Zat!

Vehbi Tülek

Ağlayıp Sızlamak, Derdi Belâyı Geri Çevirmez

Vehbi Tülek

Hanefî Mezhebinde Namazın Sünnetleri

Vehbi Tülek

Fakirlik Korkusu Olan Şeytana Itâat Eder

Vehbi Tülek