Ebü'l-hasen Alî Dimnâtî

Ebü'l-hasen Alî Dimnâtî
Peygamber efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem) abdestin faziletleri hakkında hadis-i şeriflerinde buyurdular ki:
Abdest, mü'minin silahıdır. Abdest ile bedeni temizlediği gibi, tövbe ile de içini temizlemelidir. Zirâ Allahü teâlâ, abdesti bedenin zahiri için, tövbeyi de bâtın için temizleyici kıldı. Abdestini güzelce alıp câmiye giden, Allah'ın misâfiri olur. Allah da misâfirine mutlaka ikrâm eder.
Abdestli olarak ölen, ölüm acısını çekmez. Çünkü abdest; imânlı olmanın alâmeti, namazın anahtarı, bedenin günahlardan temizleyicisidir. Abdestli olarak ölene şehâdet sorulmaz. Çünkü abdest imândandır. Namazın anahtarı, bedenin günahlardan temizleyicisidir. Yeryüzünde kim farz namaz için lâyıkıyla abdest alırsa, o gün ayaklarının yürüdüğü, ellerinin tuttuğu, gözlerinin baktığı, kulaklarının dinlediği, dilinin söylediği, nefsinin arzuladığı fenâ şeyler affolur. Bir kimse şartlarını yerine getirerek abdest alsa ve bu abdestiyle şartlarına uygun namazını da kılarsa, namaz sonunda, anasından yeni doğmuş gibi günahlarından temizlenmiş olur. Bir Müslüman abdest aldığı zaman, günahları kulağından, gözünden, elinden ve ayağından dökülür ve oturduğu zaman affedilmiş olarak oturur.
Kusursuz bir abdest al! Sonra Yâ Rabbi! Sana yalvarıyorum. Sevgili Peygamberin Muhammed aleyhisselâmı araya koyarak, senden istiyorum. Ey çok sevdiğim peygamberim Muhammed! Seni vesile ederek Rabbime yalvarıyorum. Senin hatırın için kabul etmesini istiyorum. Yâ Rabbi! Bu yüce peygamberi bana şefâatçi eyle! O'nun hürmetine duâmı kabul et.
Her kim abdest aldıktan sonra, benim üzerime on kere salâtü selâm getirirse, Hak teâlâ hazretleri, o kişinin hüznünü giderip mesrûr eder ve duâsını kabûl eder. Kim güzel bir abdest alırsa, günahları, tırnaklarına varıncaya kadar bütün bedeninden dökülür.

Merkebin Yükü Nedir Bir Sor Bakalım

Vehbi Tülek

İnsanlardan Bir Sıkıntı Gelirse, Affedin!

Vehbi Tülek

İlimleriyle Dalâlete Düşen Kimseler!

Vehbi Tülek

Yaşayan Maşuktur, âşık Bir Ölüdür

Vehbi Tülek

Kalan Günlerinin Kıymetini Bil

Vehbi Tülek