Ebü’l-hasen Erdestânî

Ebü’l-hasen Erdestânî

"Bir kadın beş vakit namazını kılar, Ramazan ayında oruç tutar, namusunu korur ve kocasına itaat ederse, dilediği kapıdan Cennete girer."

"Ey insanlar! Allahü teâlâdan korkunuz. Vallahi, sizden önce mü'minlerden birinin başı bıçkı ile iki parçaya ayrıldı. Yine de dininden dönmedi."

"Eshâbımın ismini işitince, susunuz! Şânlarına yakışmayan sözleri söylemeyiniz."

"Kıyâmet gününde kişinin amel defteri, yazılmış olarak kendisine verilir. O kimse, amel defterinde dünyâda iken yapmadığı birtakım iyiliklerin yazılı olduğunu görür. 'Yâ Rabbi! Bu iyilikler nereden buraya yazıldı?' der. Allahü teâlâ da, 'İnsanlar seni gıybet ediyorlardı. Sen ise bunu bilmiyordun. Bu iyilikler, sana bu sebeble verildi' buyurur."

"Birinin yanında Müslüman kardeşi gıybet edilir de, o kimse, gıybet edilen Müslüman kardeşine yardım etmeye gücü yettiği hâlde yardım etmezse, Allahü teâlâ onu dünyâda ve âhırette zelil eder."

"Kim dünyâda Müslüman kardeşinin ırzını korursa, Allahü teâlâ onun vücûdunu Cehennem ateşinden koruyacak bir melek yaratır."

"Allahü teâlâ bir kulu sevdiği zaman, 'Ey Cebrâil! Rabbin filancayı seviyor, sen de onu sev' buyurur."

Resûlullah (sallallahü aleyhi ve sellem); "Benden sonra peygamberlik yoktur. Fakat mübeşşirât devam eder" buyurunca, Eshâb-ı Kirâm; "Mübeşşirât nedir, ey Allahın Resûlü?" diye sordular. Resûlullah efendimiz; "Müslümanın gördüğü veya ona gösterilen güzel rüyâlardır" buyurdu. "Rüyâda beni gören kimse, uyanıklık hâlinde beni gören kimse gibidir. Çünkü şeytan benim sûretime giremez."

"Allahü teâlâ, hakkında hayır murâd ettiği kimseyi, dinde fakih yapar."

"Dinde fıkıhtan daha faziletli bir şey ile ibâdet edilmez. Bir fakih, şeytana bin âbidden daha şiddetlidir. Her şeyin bir direği vardır. Bu dinin direğide fıkıhtır."

"Âlimlerle oturmak ibâdettir."

"Allahü teâlâ dünyâya rağbet etmeyenin kalbine hikmet koyar, diliyle hikmet konuşturur. Ona, dünyânın hastalığını ve kusurunu ve onun ilâcını gösterir. Onu sâlim olarak dünyâdan çıkarıp, Cennete koyar." "Dünyâya rağbet etmemek, kalbe ve bedene rahatlık verir."

Tevekkül Eden Kimse Cömert Olur

Vehbi Tülek

Felsefecileri Kerpiçle Susturan Zat!

Vehbi Tülek

Ağlayıp Sızlamak, Derdi Belâyı Geri Çevirmez

Vehbi Tülek

Hanefî Mezhebinde Namazın Sünnetleri

Vehbi Tülek

Fakirlik Korkusu Olan Şeytana Itâat Eder

Vehbi Tülek