Eshâbım Gökteki Yıldızlar Gibidir

Eshâbım Gökteki Yıldızlar Gibidir
Peygamber efendimiz "sallallahü aleyhi ve sellem" buyurdular ki: "Kıyâmet günü şefaat edeceğim. Yâ Rabbi! Kalbinde hardal zerresi kadar iman olanları Cennete koy diyeceğim. Bunlar Cennete girecekler. Sonra, kalbinde az bir şey olanlara, Cennete giriniz diyeceğim."

"Çölde yalnız kalan kimse, bir şey kaybederse, ey Allahın kulları, bana yardım ediniz desin! Çünkü, Allahü teâlânın, sizin göremediğiniz kulları vardır."
"Öldükten sonra da, hayatta olduğum gibi bilirim."
"Bir şeyden zarar gören, abdest alıp iki rekat namaz kılsın! Sonra; 'Yâ Rabbi! Senden istiyorum. Senin âlemlere rahmet olan Peygamberin Muhammed aleyhisselâmı vesile kılarak sana yalvarıyorum. Yâ Muhammed! Dileğimi kabul etmesi için Rabbime seni vesile ediyorum. Yâ Rabbi! Onu bana şefaatçi et' desin."
"Kabrimi ziyaret eden, beni diri iken ziyaret etmiş gibi olur."
"Ümmetim yetmişüç fırkaya ayrılacak, bunlardan yalnız biri Cennete gidecektir. Bunlar, benim ve Eshâbımın yolunda olanlardır."
"Âlimler, Peygamberlerin vârisleridir."
"Kitâbullahta ve benim sünnetimde bulamadıklarınızı, Eshâbımın sözlerinden alınız! Eshâbım, gökteki yıldızlar gibidir. Hangisine uyarsanız, hidayete kavuşursunuz. Eshâbımın birbirlerinden ayrılıkları rahmettir."
"Her asır, önceki asırdan daha bozuk olur. Böylece kıyâmete kadar hep bozulur."
"Zamanların en iyisi benim zamânımdır. Ondan sonra hayırlısı, benim asrımdan sonra gelen asırdır. Sonra da, ondan sonra gelen asırdır."
"Fitne veya bid'at yayıldığı ve Eshâbım kötülendiği zamanda, hakkı bilen, bilgisini Müslümanlara duyursun! Hakkı, yani doğru yolu bildiği hâlde, Müslümanlara duyurmayanlara, Allahü teâlâ ve melekler ve bütün insanlar lanet eylesin! Allahü teâlâ bu kimsenin farzlarını ve nâfile ibâdetlerini kabul etmez."
"Bid'at sahibine hürmet eden kimse, İslâmiyeti yıkmaya yardım etmiş olur."
"Ümmetimden, Ehl-i beytimi sevenlere şefaat edeceğim."
"Kabristana giren kimse, Yâsin suresini okursa, o gün meyyitlerin azapları hafifler. Meyyitlerin sayısı kadar, ona da sevap verilir."

Merkebin Yükü Nedir Bir Sor Bakalım

Vehbi Tülek

İnsanlardan Bir Sıkıntı Gelirse, Affedin!

Vehbi Tülek

İlimleriyle Dalâlete Düşen Kimseler!

Vehbi Tülek

Yaşayan Maşuktur, âşık Bir Ölüdür

Vehbi Tülek

Kalan Günlerinin Kıymetini Bil

Vehbi Tülek