Hadis âlimi Yezid-i Rekkaşi

Hadis âlimi Yezid-i Rekkaşi
Kendilerine melekler gönderir"
Yezid-i Rekkaşi, Enes bin Malik'ten şöyle rivayet eder:
"... Sabah namazını kıldıkları zaman halka halka oturuyorlardı, Kur'anı okurlar ve farzları, sünnetleri öğreniyorlardı, Allah'ı zikrediyorlardı. Atiyye Ebu Said el-Hudri'den rivayet etti, o da Peygamber efendimizin şöyle buyurduğunu rivayet etti: (Hangi kavim sabah namazını kılar sonra namazgahlarında oturup Allah'ın kitabını alıp, ders yaparlarsa Allah kendilerine bağışlama dileyecek melekler gönderir, ta ki başka bir konuşmaya dalıncaya kadar (böyle olur)."
Yine Yezid-i Rekkaşi şu hadis-i şerifi nakletmiştir: "Kul kabre girince kılmış olduğu namazlar sağına, vermiş olduğu sadakalar soluna dikilir. Yapmış olduğu iyilikler onu gölgesi altına alırken, sabır; ona göğüs gererek, diğer korucularına; 'Eğer onu koruyabilecekseniz mesele yok, eğer koruyamayacaksanız çekilip yerlerinizi bana bırakınız da onu azaptan koruyayım' der."

"Gençliğinize aldanmayınız!"
Yezid-i Rekkaşi hazretleri, Enes bin Mâlik'ten "radıyallahü teâlâ anh" şöyle haber verdi:
Resûlullah "sallallahü aleyhi ve sellem" buyurdu ki: (Ben ümmetimden, Ebû Bekr'in ve Ömer'in muhabbetini, Lâ ilâhe illallah Muhammedün Resûlullah kavli şerifini istediğim gibi isterim!)
Yezid-i Rekkaşi ölüm döşeğine düşünce ağladı.
"Niye ağlıyorsun?" diye sorulunca da;
"Kaçırdığım gece namazlarına ve gündüz oruçlarına ağlıyorum" dedi ve şöyle devam etti:
"Ey Yezid! Senin yerine, kim namaz kılıp oruç tutacak ve Allah'a yaklaştırıcı ameller işleyecek? Yazıklar olsun size ey dostlarım! Gençliğinize aldanmayınız. Başıma gelenin başınıza da geleceğini görür gibiyim..."

Ahiret Yolculuğundan Gâfil Olan Zavallıdır!

Vehbi Tülek

İnsanla Hayvan Arasını Ayıran Fark Edeptir!

Vehbi Tülek

Beni Sâlih Duânızdan Unutmayın Efendim

Vehbi Tülek

Bütün Mahlûklar, Allahü Teâlânın Kudretindedir

Vehbi Tülek

İlimden Îmân, Cehâletten Küfür Hâsıl Olmaktadır

Vehbi Tülek