Hakîm Şehîd Muhammed Bin Muhammed

Hakîm Şehîd Muhammed Bin Muhammed
Küfre sebep olan bir sözü, tehdit edilmeden söyleyenin imanı gider. Çünkü her Müslümanın bilmesi gereken şeyleri öğrenmesi farzdır. Bilmemesi özür olmaz, büyük günahtır. Küfre girenin önceki ibadetleri yok olur. Tövbe ederse, geri gelmez. Tövbe için yalnız Kelime-i şehadet söylemek kafi değildir, küfre sebep olan şeyden de tövbe etmesi gerekir. Kafirlerin ibadet olarak yaptıkları ve kafirlik alameti olan ve İslamiyet'i inkâr etmek ve inanmamak alameti olan ve tahkir etmemiz vacip olan şeyleri yapan ve kullanan kafir olur. Bunlardan meşhur olanlarını bilmeyerek veya şaka olarak veya herkesi güldürmek için yapan da, kafir olur.
Zaruri olan ve tevatür ile bildirilmiş olan din bilgilerine inanmayan kafir olur. İnanmamayı gösteren her söz, ister şaka olarak, isterse gönülden olmayarak olsun küfür olur. Kafirliğe sebep olan bir işi yapmak küfür olur. Mesela beline, zünnar denilen papaz kuşağını bağlamak ve kafirliğe mahsus şey giymek de böyledir. Bunları mizah için, başkalarını güldürmek için, şaka için kullanmak da küfre sebep olur. İtikadının doğru olması fayda vermez. Filan Müslüman benim gözümde Yahudi gibidir demek küfürdür. Ahirette olacak şeylerle alay etmek küfürdür. Kabirdeki ve kıyametteki azaplara akla, fenne uygun değildir diyerek inanmamak, faiz helal olsaydı demek, İslam bilgilerini ve din âlimlerini aşağılamak da, küfürdür. Akıllı, bilgili, edebiyatçı olduğunu göstermek için veya yanındakileri güldürmek, sevindirmek veya alay etmek için söylenen sözlerde küfre düşmekten çok korkmalıdır.
Bir kimse, küçük günah işlese, buna tövbe et denildiğinde, (Tövbe edecek bir şey yapmadım ki!) dese, kâfir olur. (Filan şey, filan kimsede yoktur, varsa kâfir olayım) diye yemin etse, o şey, o kimsede olsun veya olmasın, o kimse, kâfir olayım dediği için küfre girmiştir. Kâfirlerin ibadetleri, İslamiyet'e uymayan işleri güzeldir demek de küfürdür. Hristiyan olmak, Yahudi olmaktan, hayırlıdır demek küfürdür...

Merkebin Yükü Nedir Bir Sor Bakalım

Vehbi Tülek

İnsanlardan Bir Sıkıntı Gelirse, Affedin!

Vehbi Tülek

İlimleriyle Dalâlete Düşen Kimseler!

Vehbi Tülek

Yaşayan Maşuktur, âşık Bir Ölüdür

Vehbi Tülek

Kalan Günlerinin Kıymetini Bil

Vehbi Tülek