Hazret-i Hüseyin’e Muhabbet

Hazret-i Hüseyin’e Muhabbet
Ebû Said-i Hudri'den "radıyallahü anh" rivâyet etmiştir: Resûlullah efendimiz "sallallahü aleyhi ve sellem" buyurdular ki: (Hasan ve Hüseyin, Cennet ehlinin gençleridir.)
Enes "radıyallahü anh" hazretleri bildirmiştir: Resûlullah efendimiz, Ebû Bekr ve Ömer "radıyallahü anhüm" hazretlerine; (Peygamberlerden sonra, önce ve sonra gelenlerden Cennet ehlinin yaşlılarının seyyidi bu ikisidir) buyurdu.
Üsâme bin Zeyd "radıyallahü anh" rivâyet eder: Bir gece Resûlullah efendimizin huzûruna gittim. Resûlullah efendimiz bir şey ile örtünmüş olarak çıktı. Dedim ki: (Yâ Resûlallah, örtündüğün şeyin altında ne vardır.) Örtüyü açtı. Hasan ve Hüseyin "radıyallahü teâlâ anh" hazretleri mübârek kucaklarında idi. Buyurdular ki: (Bu ikisi oğullarımdır. Kızımın oğullarıdır. Yâ Rabbi! Bu ikisini seviyorum. Bunları sevenleri de seviyorum!)
Enes "radıyallahü anh" rivâyet etmiştir: Resûlullah efendimizden suâl olundu ki, Ehl-i beytinizden hangisini daha çok seviyorsunuz. Buyurdu ki: (Hasan ve Hüseyin ve Fâtımayı "radıyallahü anhüm" seviyorum. İki oğlumu çağırın. Koklayayım ve bağrıma basayım!)
Büreyde "radıyallahü anh" rivâyet eder: Resûlullah efendimiz hutbe okuyordu. O sırada Hasan ve Hüseyin "radıyallahü teâlâ anhüma" geldiler. Hemen Resûlullah minberden inip, ikisini de yanına alıp, minbere çıkardı. Karşısına oturttu. Sonra; meâl-i şerifi, (Mallarınız ve evlatlarınız ancak fitnedir) âyet-i kerimesini okudu. Sonra, (Bu iki sabinin yüzlerine baktım. Düşerler ve yürürler idi. Sabredemedim. Sözlerimi kesip, bu ikisini yukarı götürdüm) buyurdular.
Ya'lâ bin Mürre "radıyallahü anh" rivâyet eder: Resûlullah efendimiz buyurdular ki: (Hüseyin benden, ben de Hüseyin'denim. Hüseyin'i seveni Allahü teâlâ da sever. Hüseyin, torunlardan bir torundur.) Yine (Hüseyin'i seveni, Allahü teâlâ sever) buyurdular. Zirâ, muhakkak, hazret-i Hüseyin'e muhabbet, Resûlullah hazretlerine muhabbettir. Resûlullaha muhabbet Allahü tebâreke ve teâlâ hazretlerine muhabbettir.

İnsanlardan Bir Sıkıntı Gelirse, Affedin!

Vehbi Tülek

İlimleriyle Dalâlete Düşen Kimseler!

Vehbi Tülek

Yaşayan Maşuktur, âşık Bir Ölüdür

Vehbi Tülek

Kalan Günlerinin Kıymetini Bil

Vehbi Tülek

Tamah Eden, Dâimâ Sıkıntı Içinde Yaşar!

Vehbi Tülek