Hazreti Mehdî'nin Çok Alâmeti Vardır

Hazreti Mehdî'nin Çok Alâmeti Vardır

Mehdi aleyhisselâmın birçok alâmetleri vardır. Bunlardan bazıları şunlardır:

1- Kıyâmet kopmadan önce, Mehdi (aleyhisselâm) muhakkak gelecektir. Ebû Sa'id-el-Hudri'den (radıyallahü anh) rivâvet edilen hadis-i şerifte buyuruldu ki: "Benim ümmetimden Mehdi gelecektir. Eğer ömrü uzasa da kısalsa da, yedi, sekiz veya dokuz yıl saltanat sürecektir. Daha önce zulümle dolu olan dünyâyı, adâletle dolduracaktır. Semâ yağmurunu indirecek, yer bereketini çıkaracak, daha önce görülmemiş bir biçimde, ümmetim onun zamanında rahata erecektir."

2- Mehdi (aleyhisselâm) yeryüzünün zulüm ve fitnelerle dolu olduğu bir zamanda gelip, yeryüzünü adâletle dolduracaktır. Hadis-i şerifte buyuruldu ki; "Âhır zamanda, ümmetimin başına sultanlardan şiddetli belâlar gelir. Öyle ki, yerler Müslümanlara dar gelir. O zaman Allahü teâlâ, daha önce zulümle dolu olan dünyâyı adâletle dolduran, benim soyumdan birisini gönderecektir. O zaman gökyüzü yağmur damlasını esirgemiyecek, yer de bereketlenecektir. O, dünyâda yedi, sekiz veya dokuz yıl hüküm sürecektir." Başka bir hadis-i şerifte de; "Kıyâmet kopmadan önce, Allahü teâlâ, benim evlâdımdan birini yaratır ki, ismi benim ismim gibi (yani Muhammed), babasının ismi benim babamın ismi gibi olur ve dünyâyı adâletle doldurur. Ondan önce dünyâ zulüm ile dolu iken, onun zamanında adâlet ile dolar" buyuruldu.

3- O zaman açıkça Allahü teâlâyı inkâr eden kişiler çok olacaktır. Hadis-i şerifte buyuruldu ki: "Açıkça Allahü teâlâ inkâr edilmedikçe Mehdi'ye biat edilmez."

4- Hazreti Mehdi hakkındaki hadis-i şerifte; "Mehdi benim evlâdımdandır. Yüzü nurlu, alnı açıktır. Burnunun üst tarafı yüksekçedir. Yeryüzünü adâlet ve doğrulukla doldurur. Nitekim ondan önce dünyâ zulüm ve cefâ ile dolu olur. Yedi sene yeryüzüne mâlik olur" buyuruldu.

5- Hazreti Mehdi, Îsâ aleyhisselâmla buluşacak, Îsâ (aleyhisselâm) onun arkasında namaz kılacaktır.

Merkebin Yükü Nedir Bir Sor Bakalım

Vehbi Tülek

İnsanlardan Bir Sıkıntı Gelirse, Affedin!

Vehbi Tülek

İlimleriyle Dalâlete Düşen Kimseler!

Vehbi Tülek

Yaşayan Maşuktur, âşık Bir Ölüdür

Vehbi Tülek

Kalan Günlerinin Kıymetini Bil

Vehbi Tülek