Hiç Kimseyi Onun Önüne Geçirmez

Hiç Kimseyi Onun Önüne Geçirmez
Hâkim'in kitabında Hazret-i Ali'nin (radıyallahü anh) bildirdiği hadis-i şerifte; "Allahü teâlâ, Ebû Bekir'e çok rahmet eylesin! Bana kızını verdi. Hicrette beni Medine'ye götürdü" buyuruldu. Eshâb-ı kirâmdan Nizâl bin Sebre (radıyallahü anh) diyor ki; "Hazret-i Ali'ye neşeli bir zamanında, 'kimleri arkadaş edindin?' diye suâl eyledim. 'Resûlullah efendimizin Eshâbının hepsi benim arkadaşlarımdır' buyurdu. 'Ebû Bekir için ne dersin!' dedim. 'O öyle bir insandır ki, Allahü teâlâ Cebrâil (aleyhisselam) vâsıtası ile ve peygamberi Muhammed aleyhisselâm vâsıtası ile ona Sıddik ismini vermiştir' buyurdu."
Sa'id bin Müseyyeb diyor ki: "Ebû Bekr-i Sıddik, Resûlullahın veziri idi. Resûlullah efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem) bütün işlerinde onun ile meşveret ederdi. İslâmda Resûlullah efendimizin ikincisi idi. Mağarada Resûlullahın ikincisi idi. Bedir gazâsında, çardak altında Resûlullahın ikincisi idi. Kabirde de Resûlullahın ikincisi oldu. Resûlullah, hiç kimseyi onun önüne geçirmez idi."
Allahü teâlâ, İslâm dinini Ömer ile kuvvetlendirdi. Hadis-i şerifte; "Allahü teâlâ, hakkı Ömer'in diline ve kalbine yerleştirmiştir" buyuruldu.
Buhâri'nin ve Müslim'in bildirdikleri hadis-i şerifte; "Şeytan, Ömer'in gölgesinden kaçar" buyuruldu.
Buhâri'nin ve Müslim'in bildirdikleri hadis-i şerifte; "Mi'râcda, Ömer'e verilecek olan köşkü gördüm" buyuruldu.
Makâm-ı İbrâhim, kadınların örtünmesi ve Bedir gazâsında alınan esirler için, Allahü teâlâ Hazreti Ömer'in sözüne uygun âyet-i kerime göndermişir.
Hâkim'in bildirdiği hadis-i şerifte; "Allahü teâlâ kıyâmet günü evvelâ Ömer'e selâm verecektir" buyuruldu.
Ebû Sa'id-i Hudri'nin bildirdiği hadis-i şerifte; "Cennette ümmetim arasında derecesi en yüksek olan budur" buyurarak, Ömer'i gösterdi.
Hazreti Ömer, umre yapmak için Resûlullahdan izin isteyince, izin verdi ve "Ey kardeşim, duâ ederken bizi unutma!" buyurdu.
Abdullah İbni Abbâs'ın (radıyallahü anhüma) bildirdiği hadis-i şerifte; "Ömer imân ettiği gün, Cebrâil aleyhisselâm geldi ve melekler birbirlerine Ömer'in Müslüman olduğunu müjdelediler" buyurdu.

İlimleriyle Dalâlete Düşen Kimseler!

Vehbi Tülek

Yaşayan Maşuktur, âşık Bir Ölüdür

Vehbi Tülek

Kalan Günlerinin Kıymetini Bil

Vehbi Tülek

Tamah Eden, Dâimâ Sıkıntı Içinde Yaşar!

Vehbi Tülek

İmândan Güzel Bir Nîmet Yoktur

Vehbi Tülek