İbn-i Sâlim Kilâ'î

İbn-i Sâlim Kilâ'î

Abdullah İbni Abbâs (radıyallahü anhüma) şöyle rivâyet ediyor: Resûlullah efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem) buyurdu ki: "Cennete birisi girer ki, Cennette bulunanların hepsi kalkıp onu karşılar: 'Merhaben ileynâ, merhaben ileynâ (Hoşgeldin, hoşgeldin. Başımız üzre yerin var) derler.' Hazreti Ebû Bekr (radıyallahü anh), 'Yâ Resûlallah! Bu kimsenin ameli nedir?' diye suâl edince, 'Yâ Ebâ Bekr! O kimse sensin' buyurdu."

Başka bir hadis-i şerifte buyuruldu ki: "Her peygamberin bir refiki vardır. Benim Cennetteki refikim Ebû Bekr'dir."

Ebû Hüreyre (radıyallahü anh) şöyle rivâyet etti: Resûlullah efendimiz bir gün Cebrâil aleyhisselâm ile beraber otururlarken, Hazreti Ebû Bekr-i Sıddik (radıyallahü anh) geldi. Resûlullah "Bu, Ebû Kuhâfe'nin oğlu Ebû Bekr'dir. Ey Cebrâil! Sen onu tanıyor musun?" buyurdu. Cebrâil aleyhisselâm: "O, gökte yerden daha meşhûrdur. Melekler onu Kureyş'in halimi, olarak bilirler. Ondan, senin hayâtında vezirin, vefâtından sonra da halifen olarak bahsediyorlar" dedi.

Bilâl'in (radıyallahü anh) rivâyet İettiği bir hadis-i şerifte buyuruldu ki: "Allahü teâlâ hakkı Ömer'in dili ve kalbi üzerine koymuştur."

İbn-i Ömer'in (radıyallahü anümah) rivâyet ettiği bir hadis-i şerifte buyuruldu ki: "Allahü teâlânın rızâsı, Ömer'in rızâsı, Ömer'in rızâsı, Allahü teâlânın rızâsıdır."

Hazreti Ali'nin (radıyallahü anh) rivâyet ettiği bir hadis-i şerifte buyuruldu ki: "Ömer'in gadabından, hışmından korkunuz. Çünkü o gadab edince, Allahü teâlâ da gadab eder."

Hazreti Ebû Hüreyre'nin (radıyallahü anh) rivâyet ettiği bir hadis-i şerifte buyuruldu ki: "Ömer, Cennet ehlinin ışığı ve İslâmın nûrudur."

Ukbe bin Âmir'in (radıyallahü anh) rivâyet ettiği bir hadis-i şerifte buyuruldu ki: "Ben, peygamberlerin sonuncusuyum. Benden sonra peygamber gelmeyecektir. Eğer benden sonra peygamber gelseydi, Ömer peygamber olurdu."

Hazreti Âişe'nin (radıyallahü anh) bildirdiği hadis-i şerifte buyuruldu ki: "Ömer, Cennettedir. Onun refiki Nûh aleyhisselâmdır."

Ebû Hüreyre (radıyallahü anh) şöyle rivâyet ediyor: Resûlullahın yanında idim. Bu sırada Hazreti Ebû Bekr ile Hazreti Ömer geldiler. Resûlullah; "Beni ikinizle kuvvetlendiren Allahü teâlâya hamdolsun" buyurdu.

İlimleriyle Dalâlete Düşen Kimseler!

Vehbi Tülek

Yaşayan Maşuktur, âşık Bir Ölüdür

Vehbi Tülek

Kalan Günlerinin Kıymetini Bil

Vehbi Tülek

Tamah Eden, Dâimâ Sıkıntı Içinde Yaşar!

Vehbi Tülek

İmândan Güzel Bir Nîmet Yoktur

Vehbi Tülek