İnsanlar Dert Ile Imtihân Edilir

İnsanlar Dert Ile Imtihân Edilir
"Ümmetimden bir kısmını bana gösterdiler. Dağları sahrâları doldurmuşlardı. Böyle çok olduklarına şaştım ve sevindim. Sevindin mi, dediler, evet dedim. Bunlardan ancak yetmiş bin adedi hesapsız Cennete girer dediler. Bunlar hangileridir diye sordum. İşlerine sihir, büyü, dağlamak, fal karıştırmayıp Allahü teâlâdan başkasına itimât etmeyenlerdir buyuruldu. Dinleyenler arasında Ukâşe "radıyallahü anh" ayağa kalkıp, (Yâ Resûlallah! Duâ buyur da onlardan olayım) deyince, Yâ Rabbi! Bunu onlardan eyle! Buyurdu. Biri kalkıp aynı duâyı isteyince, Ukâşe senden çabuk davrandı, buyurdu."
"Allahü teâlâya tevekkül etseydiniz, kuşların rızkını verdiği gibi, size de gönderirdi. Kuşlar, sabah mideleri boş, aç gider. Akşam, mideleri dolmuş, doymuş olarak döner."
"Efsûn yapan ve ateş ile dağlayan kimse, Allahü teâlâya tevekkül etmemiş olur."
"Gazap, yani asabiyet, Cehennem ateşinden bir parçadır."
"Bir kimse geceyi, yârın yapacağı işleri düşünmekle geçirir. Halbuki o iş, o kimsenin felâketine sebep olacaktır. Allahü teâlâ bu kuluna acıyıp o işi yaptırmaz. O ise, iş olmadığı için üzülür. Bu işim neden olmuyor. Kim yaptırmıyor. Bana kim düşmanlık ediyor diye, arkadaşlarına kötü gözle bakmaya başlar. Halbuki Allahü teâlâ merhamet ederek onu felâketten korumuştur."
"Size en az verilen şey, yakin ve sabırdır."
"Bir gün Resûlullah (sallallahü aleyhi ve sellem) efendimizin yanına bir köylü geldi. Deveni ne yaptın? Buyurdu. (Allaha tevekkül edip kendi hâline bıraktım) deyince; bağla ve sonra tevekkül et! buyurdu."
"İnsan, kendine zulmedene bedduâ eder. Böylece hakkını dünyâda almış olur. Belki, zâlimin hakkı da kendine geçmiş olur."
"Her hastalığın ilâcı vardır. Yalnız ölüme çâre yoktur."
"Kazâ ve kader, insana ilâcı kullandırır."
"Bütün meleklerden işittim ki, ümmetine söyle, hacâmat yaptırsınlar. Yani, kan aldırsınlar dediler."
"Şüphe edilen altını ateşle muâyene etdikleri gibi, Allahü teâlâ, insanları dert ile, belâ ile imtihân eder. Bazısı, belâ ateşinden hâlis olarak çıkar. Bazısı da bozuk olarak çıkar."

İlimleriyle Dalâlete Düşen Kimseler!

Vehbi Tülek

Yaşayan Maşuktur, âşık Bir Ölüdür

Vehbi Tülek

Kalan Günlerinin Kıymetini Bil

Vehbi Tülek

Tamah Eden, Dâimâ Sıkıntı Içinde Yaşar!

Vehbi Tülek

İmândan Güzel Bir Nîmet Yoktur

Vehbi Tülek