Kanadıkırıkzade Ali Efendi

Kanadıkırıkzade Ali Efendi
Ali Efendi vefatından kısa bir zaman önce buyurdu ki:
Haramlardan ve bilhassa yabancı kadınlarla halvetten çok sakının. Peygamberimiz "sallallahü aleyhi ve sellem" (Yabancı kadınların, yüzlerine şehvet ile bakanların gözlerine, kıyâmet günü ergimiş kızgın kurşun dökülecektir) buyurdu.
Nûr sûresi, otuzuncu âyetinde meâlen, (Ey Resûlüm! Mü'minlere söyle, harâma bakmasınlar ve avret yerlerini harâmdan korusunlar! Îmânı olan kadınlara da söyle, harâma bakmasınlar ve avret yerlerini harâm işlemekden korusunlar!) buyuruldu...
Bir hadis-i şerifte buyurdu ki: (Komşu kadına ve arkadaşların kadınlarına şehvet ile bakmak, yabancı kadınlara bakmaktan on kat dahâ günâhtır. Evli kadınlara bakmak, kızlara bakmaktan bin kat dahâ çok günâhtır. Zinâ günâhları da böyledir).
Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki: (Üç şey, göze cilâ verir: Yeşilliğe, akar suya ve güzel yüze bakmak) ve (Üç şey gözü kuvvetlendirir. Sürme çekmek, yeşilliğe ve güzel yüze bakmak.)

ATEŞ GÖRMEYECEK GÖZLER!
Bu hadis-i şerifler, bakması helâl olan kimselere bakmanın fâidesini bildirmekdedir. Yoksa, yabancı kadınlara, kızlara bakmak, gözü zaifletir ve kalbi karartır. Hâkim, Beyheki ve Ebû Dâvüd bildiriyorlar ki: Ebû Ümâmenin "radıyallahü anh" bildirdiği hadis-i merfû'da, (Yabancı bir kızı görüp de, Allahü teâlânın azâbından korkarak, başını ondan çeviren kimseye Allahü teâlâ ibâdetlerin tadını duyurur) buyuruldu. İlk görmesi affolunur. Bir hadis-i şerifte, (Allah için yapılan cihâdda düşmanı gözleyen veyâ Allah korkusundan ağlayan veyâ harâmlara bakmayan gözler, kıyâmette Cehennem ateşini görmeyeceklerdir) buyuruldu...

Tevekkül Eden Kimse Cömert Olur

Vehbi Tülek

Felsefecileri Kerpiçle Susturan Zat!

Vehbi Tülek

Ağlayıp Sızlamak, Derdi Belâyı Geri Çevirmez

Vehbi Tülek

Hanefî Mezhebinde Namazın Sünnetleri

Vehbi Tülek

Fakirlik Korkusu Olan Şeytana Itâat Eder

Vehbi Tülek